A mai rămas foarte puțin până la Crăciun, așa că marii comercianți au apărut deja cu primii brazi naturali la vânzare. În această perioadă, românii împodobesc pomul de Crăciun și caută să cumpere brazi mai ieftini.
Bradul de Crăciun nu lipsește din casele românilor în prag de sărbători. În timp ce unii optează pentru unul artificial, mulți adoră mirosul pe care un brad natural îl lasă în locuință. De aceea, atât supermarketurile, cât și magazinele de bricolaj își așteaptă clienții care își doresc să achiziționeze un pom natural de Crăciun.
Deși mulți sunt de părere că brazii costă enorm, există locuri în care prețurile lor sunt destul de accesibile. Cel mai simplu mod de a îți procura un brad natural de Crăciun este din hipermarketurile sau magazinele mari de bricolaj. În această perioadă a anului, brazii de Crăciun au și reduceri semnificative.
De exemplu, la Dedeman, prețurile la brazii naturali pornesc de la 40 de lei și se pot modifica în funcție de înălțime. Aici puteți găsi cu ușurință un brad de Crăciun pe care să-l împodobiți după preferințe.
Suntem aproape de jumătatea lunii decembrie, iar goana după brazi este una acerbă! În timp ce unele persoane sunt nerăbdătoare și fac acest lucru încă din luna noiembrie, alte persoane respectă tradiția și așteaptă până în Ajunul Crăciunului să împodobească bradul.
La Dedeman, ofertele de brazi sunt variate, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Totuși, prețurile diferă în funcție de înălțime. Pentru un brad mic, undeva la 1 – 1.30 m, costul său este de doar 40 de lei. Dacă alegeți un brad natural, tăiat, Abies Nordmanniana, de 1.40 – 1.70 m, prețurile încep de la 65 de lei.
În plus, la Dedeman găsiți și brazi ecologici la ghiveci, pe diverse sortimente. După ce trece Crăciunul, bradul bradul poate fi replantat în curtea casei și va trăi ani buni. Pentru un brad la ghiveci, prețurile pleacă de la 80 de lei cei mai mici și pot ajunge la 160-170 de lei pentru cei mai mari.
Mai sunt și alte oferte pe care le puteți găsi la Dedeman, spre exemplu: Abies Nordmanniana, Standard, H 220 – 250 cm: 159.90 lei/bucata și Abies Nordmanniana, Premium, H 200 – 250 cm: 194.98 lei/bucată.
În schimb, la Kaufland, brazii de doi metri costă 250 de lei, dar găsiți și la 150 de lei, dacă optați pentru unul mai mic. La Lidl, brazii naturali pornesc de la 100 de lei și au în jur de 2 metri.
Se știe că bradul de Crăciun este simbolul sărbătorilor de iarnă, dar de cele mai multe ori, acesta începe să se usuce dacă este ținut la căldură. Acest lucru se întâmplă fix înainte de perioada cea mai importantă din an. Așadar, pentru a vă bucura mai mult timp de brad, iată ce trebuie să puneți în apa din suportul pentru brad.
Mai există și câteva secrete privind amestecul dintre apă și anumite substanțe care ajută la menținerea culorii vibrante a bradului de Crăciun. Dacă ați optat pentru un brad pe care doriți să-l țineți într-un recipient cu apă sau în pământ, trebuie să știți din start că puteți adăuga câteva ingrediente banale, care vor ajuta bradul să se mențină proaspăt mai mult timp.
Puteți pune limonadă în apa din suport, pentru ca bradul să nu-și piardă prospețimea. Adaugă 4-5 linguri de limonadă în apa din recipientul în care ții bradul. Zahărul din limonadă poate ajuta la menținerea structurii celulare a copacului și previne căderea acelor, chiar și la câteva săptămâni după ce acesta a fost tăiat.