Life

Unde pot să meargă românii care vor să se relaxeze pe o plajă cu nisip fin și să scape de agitația din Grecia și Turcia: ”Este pentru toți”

Turiștii români care vor să scape de agitația din Grecia sau Turcia, dar care nu vor să cheltuiască mult pentru momentele petrecute pe plajele cu nisip fin, au ce să aleagă.
07.08.2022 | 20:13
Unde pot sa mearga romanii care vor sa se relaxeze pe o plaja cu nisip fin si sa scape de agitatia din Grecia si Turcia Este pentru toti
Turiștii care vor nisip fin și prețuri mici pot merge în Polonia / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii se înghesuiesc, de ani buni deja, să aglomereze plajele din Grecia, Turcia, Croația și, mai nou, Albania. Dar, pare-se, ignoră faptul că nu doar aceste țări au un litoral de lux, ci și altele. Situate însă mai la nord, direcție în care, de cele mai multe ori, nu ne uităm când vine vorba de o vacanță la mare.

Unde pot să meargă turiștii care vor nisip fin și prețuri mici

Conform ziare.com, o româncă stabilită în Polonia a făcut dezvăluiri cât se poate de interesante despre turismul de pe litoralul țării situată puțin mai la nord decât România. “Polonia o țară bogată în peisaje frumoase, situată pe coasta Mării Baltice, cu un litoral de 528 km. Cu stațiuni curate, frumoase, preferate de turiștii care nu suportă căldura și fug de orașele aglomerate”, spune femeia.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, a dezvăluit ea, chiar dacă perioada recomandată pentru a te bucura cu adevărat de plajele din Polinia este cea din lunile iulie și august, atunci când Marea Baltică se mai încălzește, cei care vizitează zona au parte de un turism cât se poate de civilizat.

”Plajele sunt curate, curățate și fără alge (în 3 ani o singură algă am văzut și aia după furtună). Extrem de multe toalete publice, piste tip deck pe plajă pentru a facilita accesul celor cu dizabilități, mame cu cărucioare sau biciclete.

ADVERTISEMENT

 Plajele sunt pentru toată lumea! Nu există plaje cu șezlong și umbrela. Fiecare vine de acasă cu pătură, cort de vara, paravan, umbrela. Foarte rar se închiriază șezlong și costă cam 18ron pe zi”, mai susține românca stabilită în Polinia care mărturisește și că este al treilea an în care se bucură de litoralul de acolo.

Plajele din Polonia, perfecte pentru turiștii care vor activități variate

În altă ordine de idei, cum polonezii pun mare accent pe momentele petrecute în natură, departe de agitația cotidiană, plajele de pe litoralul lor oferă o mulțime de alte oprtunități pe lângă simpla baie de soare.

ADVERTISEMENT

”Aproape toate plajele sunt înconjurate de păduri, ceea ce oferă o oportunitate în plus pentru plimbări cu bicicleta sau picnicuri. (…) Litoralul este pentru toți. Diferite forme de cazare: hotel all inclusive, vile, cabane lemn, căsuțe de vacanță, campinguri pentru cort și autorulote.

Poți aduce animalul de companie. Sunt foarte deschiși și ai voie cu patruped mai peste tot. Plătești poate pentru ei o extra taxă la hotel, iar la restaurant, de regulă când îți servesc masa îți aduc și bol curat cu apă pentru câine”, a mai precizat femeia, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Turiștii români preferă Grecia

Conform statisticilor din ultima perioadă, turiștii români preferă Grecia, Bulgaria, Turcia, dar și destinații mai exotice precum Bali, Maldive sau Republica Dominicană. Cu toate acestea, în ultima perioadă, s-au și înmulțit reclamațiile cu privire la aceste destinații.

Fie că este vorba de Bulgaria, unde mulți români se plâng că polițiștii încearcă să facă un ban în plus, chiar dacă asta înseamnă tot felul de stratageme prin care să obțină o șpagă, fie că este vorba de cazările din Grecia, acolo unde, uneori, proprietarii de pensiuni nu respectă înțelegerile făcute, forumurile de turiști sunt pline de reclamații.

ADVERTISEMENT