Life

Unde s-ar fi aflat, de fapt, Grădina Edenului. Locul nu e foarte departe de România

Unde ar fi fost Grădina Edenului, locul din Biblie unde ar fi trăit Adam și Eva. Zona nu este foarte departe de România.
14.01.2024 | 17:18
Unde sar fi aflat de fapt Gradina Edenului Locul nu e foarte departe de Romania
Unde s-ar afla astăzi Grădina Edenului. Sursa foto: enigmatica.ro, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Grădina Edenului, descrisă în Biblie ca locul unde au apărut primii oameni, Adam și Eva, este plină de mister. Și astăzi unii sunt în căutarea existenței ei, căci nu se mai cunoaște cu precizie, după evenimentele care au avut loc de-a lungul istoriei.

Unde ar fi fost Grădina Edenului, locul unde au apărut Adam și Eva

Grădina Edenului a dat naștere unor numeroase povești, de la formarea lumii și până în prezent. De exemplu, este bine cunoscută situația când Eva a mușcat dintr-un măr, din pomul interzis de Dumnezeu, lăsându-se ispitită de diavol, care i-a apărut în formă de șarpe.

ADVERTISEMENT

Tot în Biblie este scris că Eva l-a îndemnat și pe Adam să guste din pomul interzis, iar după ce Dumnezeu a aflat, s-a mâniat și i-a alungat pe cei doi din locul divin. Ulterior, Adam și Eva au contribuit la înmulțirea neamului, iar de aici cunoașteți diferite istorisiri care au dus la crearea lumii actuale.

În timp ce mulți cercetători se întreabă și astăzi unde ar fi fost Grădina Edenului, clericii  bisericești au o altă variantă. Concret, una conform căreia Grădina Edenului ar fi doar ceva spiritual, într-o lume nevăzută, dar plină de frumos, de pace, de perfecțiune în adevăratul sens al cuvântului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în Biblie sunt menționate patru râuri din Grădina Edenului: Tigru, Eufrat, Pison și Gihon. Totuși, cel mai mult se vorbește despre Tigru și Eufrat, care curg din Turcia, ajung până în Siria și Irak, iar în cele din urmă se unesc formând râul Shatt Al-Arab, lângă Golful Persic.

Grădina Edenului ar fi fost în Mesopotamia antică

Pison și Gihon sunt un mister, fiindcă nu se știe cu exactitate unde ar fi. La o privire mai atentă pe hartă, Grădina Edenului ar fi fost în Mesopotamia antică, adică pe teritoriul actual al Irakului sau al Iranului, așa cum apare în imaginea de mai jos.

ADVERTISEMENT
gradina edenului harta
În zona încercuită cu roșu ar fi fost Grădina Edenului. Sursa foto: wikimedia

 

De cealaltă parte, sunt oameni de știință care spun că zona ar trebui căutată în Africa. De ce în Africa? Fiindcă acesta ar fi continentul unde specia umană ar fi pășit pentru prima oară. Drept urmare, se mai consideră și că Africa de Sud sau Etiopia ar fi țările unde ar fi existat Grădina Edenului și implicit Adam și Eva, alături de Dumnezeu.

Grădina Edenului va rămâne în continuare, însă, greu de identificat fiindcă Pământul a suferit o serie de modificări majore de la ”nașterea” lui și până acum. Schimbările geografice au alterat destul de mult o varietate de locuri preistorice.

ADVERTISEMENT

Nici probe arheologice nu sunt de găsit despre Grădina Edenului sau despre Adam și Eva. Mai sunt preoți care spun că nu reușim să o descoperim din cauză că omenirea este greu căzută în păcat și orice urmă de mister ar fi pus oricum la îndoială.

ADVERTISEMENT
Tags: