Life

Unde se montează hota în bucătărie, de fapt. La ce distanță de aragaz trebuie pusă. Multe persoane nu știu această regulă

În ce loc trebuie să fie poziționată hota față de aragaz. Specialiștii au recomandări pe care doar unii oameni le cunosc bine.
17.11.2023 | 19:06
Unde se monteaza hota in bucatarie de fapt La ce distanta de aragaz trebuie pusa Multe persoane nu stiu aceasta regula
În ce loc trebuie să fie poziționată hota față de aragaz. Specialiștii au recomandări pe care doar unii oameni le cunosc bine. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde se montează hota în bucătărie, de fapt. La ce distanță de aragaz trebuie pusă. Multe persoane nu știu această regulă simplă și foarte utilă. FANATIK îți spune în rândurile de mai jos tot ce trebuie să afli despre asta.

În ce loc trebuie să fie poziționată hota față de aragaz. Specialiștii au recomandări pe care doar unii oameni le cunosc bine

În ce loc trebuie să fie poziționată hota față de aragaz. Aceasta este una dintre curiozitățile pe care le au oamenii atunci când își mobilează bucătăria. Specialiștii au recomandări pe care doar unii oameni le cunosc bine.

ADVERTISEMENT

Distanța minimă între suprafața aragazului și hotă diferă de la producător la producător și e foarte important să ținem cont de acest aspect. Dacă nu suntem siguri că ne descurcăm nu strică să cerem sfatul unui specialist în domeniu.

În cazul în care vrei să instalezi singur aparatul, atunci trebuie să fii foarte atent și să măsori peretele înainte de a da găuri. Potrivit samsung.com, diferența dintre cele două trebuie să fie de cel puțin 65 de cm și distanța maximă de 80 cm.

ADVERTISEMENT

Această recomandare este foarte importantă pentru că în felul acesta flăcările de la aragaz nu vor afecta hota. În caz contrar există posibilitatea să ia foc pentru că intensitatea căldurii poate declanșa un incendiu în bucătărie.

În aceeași notă, specialiștii mai spun că o distanță mult prea mare între aragaz și hotă nu este tocmai bună pentru că aburii din spațiu nu mai sunt absorbiți. Aspirarea mirosului de mâncare scade în această situație.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii are hota de aragaz

Hota are numeroase beneficii, în special dacă gătești frecvent și ai nevoie de un aer curat în permanență. Una dintre cele mai mari proprietăți ale aparatului constă în eliminarea excesului de căldură din spațiu și a aburului.

În plus, oferă un mediu de gătire mult mai plăcut. Mirosul preparatelor culinare nu va persista prea multă vreme, ceea ce înseamnă că aparatul se poate opri atunci când ai stins focul de la aragaz sau cuptorul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, hota este montată cu becuri care te ajută să vezi mai bine atunci când amesteci în oală. Fumul se răspândește rapid și pereții nu mai trebuie curățați atât de des. De asemenea, monoxidul de carbon se elimină mai bine.

ADVERTISEMENT
Tags: