Life

Unde se organizează Eurovision 2023 dacă războiul din Ucraina continuă? Prima țară care s-a oferit să găzduiască show-ul

Eurovision Song Contest 2023 ar trebui să se desfășoare în țara câștigătoare, Ucraina, însă acest lucru nu ar fi posibil din cauza războiului cu Rusia. Unde va avea loc?
17.05.2022 | 17:37
Unde se organizeaza Eurovision 2023 daca razboiul din Ucraina continua Prima tara care sa oferit sa gazduiasca showul
Unde s-ar putea organiza Eurovision 2023. O țară s-a oferit drept gazdă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Kalush Orchestra a câştigat concursul muzical de anul acesta cu piesa Stefania, după ce a primit 631 de puncte, ceea ce înseamnă că în 2023 competiția trebuie să fie organizată în Ucraina, în cazul în care războiul se oprește.

Unde s-ar putea organiza Eurovision 2023. O țară s-a oferit drept gazdă

Eurovision 2023 nu va putea fi găzduit de țara câștigătoare în cazul în care conflictul dintre Ucraina și Rusia continuă. În momentul de față există o țară care s-a oferit să organizeze evenimentul care are loc anual.

ADVERTISEMENT

María Eizaguirre, directoarea de comunicaţii a RTVE, a declarat că Spania este dispusă să pună la punct toate detaliile pentru organizarea concursului muzical internațional. Așadar, s-a oferit gazdă pentru eveniment.

„Ceea ce s-a oferit este ca, în cazul în care Ucraina nu va putea găzdui concursul, noi să ne punem la dispoziție ca locație. Însă obiectivul principal este de a ajuta această ţară cu tot ceea ce are nevoie”, a spus aceasta, notează La Vanguardia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, María Eizaguirre a mai punctat faptul că decizia de a organzia Eurovision 2023 în Spania a fost luată „în ultimele ore”.

Eurovision 2023, în Ucraina? Ce a declarat președintele

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis că va face tot ce-i stă în puteri ca Eurovision 2023 să aibă loc în Ucraina. Șeful statului speră ca războiul cu Rusia să înceteze până în luna mai a anului viitor când are loc concursul muzical.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, a subliniat faptul că ar vrea ca evenimentul să se desfășoare în capitala Mariupol, care a căzut complet în mâinile soldaților ruși. Eurovision are loc încă din anul 1956, prima ediție fiind la Teatrul Kursaal din Lugano, Elveția.

„Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!

ADVERTISEMENT

Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a spus președintele ucrainean.

ADVERTISEMENT