Sport

Unde se va juca Belarus – România, din preliminariile Campionatului European 2024. Adversarii, goniți de pe teren propriu din cauza războiului

România are o grupă accesibilă în preliminariile Campionatului European 2024. "Tricolorii" vor juca și împotriva Belarusului, care dispută în altă parte meciurile de acasă.
09.10.2022 | 14:26
Unde se va juca Belarus  Romania din preliminariile Campionatului European 2024 Adversarii goniti de pe teren propriu din cauza razboiului
Naţionala din Belarus joacă meciurile de pe teren propriu la Novi Sad. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România a avut noroc la tragerea la sorți în preliminariile Campionatului European 2024. “Tricolorii” sunt într-o grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, iar primele două se califică la turneul final.

Unde se va juca Belarus – România, din preliminariile Campionatului European 2024

Belarusul are o situație specială în meciurile internaționale. Din cauza implicării în războiul din Ucraina, bielorușii nu vor putea disputa meciurile pe teren propriu, așa cum s-a întâmplat și în precedenta campanie din Nations League.

ADVERTISEMENT

Astfel, meciul din deplasare cu Belarus se va disputa, cel mai probabil, în Serbia. Naționala bielorusă și-a disputat meciurile de pe teren propriu din Liga Națională la Novi Sad. Un avantaj deloc de neglijat pentru “tricolori”.

Belarus a jucat meciurile din Liga Naţiunilor la Novi Sad

În primul rând, deplasarea în Serbia este una mult mai apropiată decât cea în Belarus. Apoi, adversarii nu vor avea niciun fel de avantaj pentru confruntările de pe teren propriu, în condiţiile în care joacă pe un stadion pe care nu îl cunosc.

ADVERTISEMENT

Drept dovadă, Belarus nu a câştigat niciun meci disputat pe teren propriu în Liga C şi a retrogradat în Liga Naţiunilor, obţinând doar trei rezultate de egalitate cu Azerbaidjan, Slovacia şi Kazahstan.

Mihai Stoichiţă a trasat obiectivul: “Edi să califice echipa. E normal să fie așa”

Directorul tehnic al celor de la FRF, Mihai Stoichiţă, a fost la tragerea la sorţi de la Frankfurt şi spune că indiferent de grupă, obiectivul lui Edi Iordănescu este să califice echipa la Euro 2024:

ADVERTISEMENT

“Plecăm cu speranța calificări. Să dea Dumnezeu să cădem bine. Ce înseamnă bine, nu îmi dau seama… Nu am preferințe, nu îmi fac calcule. Nu ar fi rău cu Ungaria. Eu zic că ar fi bine.

Nu cred că este mare diferență între noi și ei, chiar dacă ei au avut rezultate mai bune decât noi. Din punct de vedere fotbalistic, nu e mare diferență.

ADVERTISEMENT

Obiectivul lui Edi este să califice echipa. E normal să fie așa. Cred că restartul naționalei a fost acum, la meciurile cu Finlanda și Bosnia. Am văzut că putem și nu trebuie să ne mai lipsească încrederea pe viitor”, a spus Mihai Stoichiţă la plecarea la tragerea la sorţi.

  • 2016 este ultimul an în care România a jucat la un turneu final (Euro 2016)
  • 5 participări a obţinut România la Euro
ADVERTISEMENT