Life

Unde și la ce oră va fi vizibilă eclipsa de Soare din 30 aprilie 2022. Lucruri mai puțin știute despre acest fenomen

Eclipsa de Soare din 30 aprilie 2022 va începe după-amiaza și se va termina în jurul orei 18:30 EDT. Aceasta va fi vizibilă din mai multe puncte, iar doritorii trebuie să poarte ochelari speciali.
29.04.2022 | 14:37
Unde si la ce ora va fi vizibila eclipsa de Soare din 30 aprilie 2022 Lucruri mai putin stiute despre acest fenomen
Unde și la ce oră va fi vizibilă eclipsa de Soare din 30 aprilie 2022. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Prima eclipsă de Soare din 2022 va avea loc curând, pe data de 30 aprilie. Aceasta este cea dintâi din cele două eclipse parțiale care vor avea loc în acest an.

Unde și la ce oră va fi vizibilă eclipsa de Soare din 30 aprilie 2022

Este vorba despre o eclipsă parțială de Soare care va avea loc pe 30 aprilie. Una totală va putea fi văzută abia la anul, un fenomen extrem de rar.

ADVERTISEMENT

În cazul eclipsei de Soare care va avea loc pe data de 30 aprilie se estimează că circa 64% din acesta va fi acoperit în funcție de poziția de pe Pământ. Tocmai de aceea, vorbim despre o eclipsă parțială de soare și nu una totală.

Această eclipsă solară va putea fi urmărită numai în anumite părți ale lumii, cum ar fi Antarctica, vârful sudic al Americii de Sud și din oceanele Pacific și Atlantic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cei care vor să se uite la eclipsă sunt sfătuiți să poarte ochelari speciali și să nu se uite direct la soare pentru că le-ar putea afecta privirea.

Chiar dacă eclipsa de Soare de pe 30 aprilie este parțială, un fenomen nu atât de spectaculos, este considerată unică datorită faptului că luna este cea care produce acest eveniment într-un moment special.

ADVERTISEMENT

Mai precis, este vorba despre faptul că luna neagră sau lună nouă este cea de a doua din aprilie 2022.

Unde poate fi urmărită eclipsa de soare

Eclipsa de Soare de pe 30 aprilie va fi vizibilă de la ora 14:45 de minute (orarul standard estic), iar punctul său maxim va fi atins la ora 16:41 de minute. Eclipsa va fi oficial încheiată la ora 18:37.

ADVERTISEMENT

Așa cum am menționat deja, locuitorii din România nu vor putea vedea eclipsa de Soare de pe 30 aprilie deoarece ea nu va fi vizibilă din acest punct geografic.

În schimb, pasionații de astrologie ar putea urmări această eclipsă și online, de exemplu pe canalul de Youtube  Gyaan ki gareebi Live.

În anul 2022 va mai avea loc eclipsa parțială, pe data de 25 octombrie, iar de această dată ea va fi vizibilă inclusiv din Europa dar și nord-estul Africii, Orientul Mijlociu și vestul Asiei.

ADVERTISEMENT