News

Unde va fi înmormântată Regina Elisabeta. Programul complet al funeraliilor

Regina va fi înmormântată la 10 zile de la deces, iar Regele Charles va fi încoronat a doua zi după moartea ei.
09.09.2022 | 07:53
Unde va fi inmormantata Regina Elisabeta Programul complet al funeraliilor
Programul complet al funeraliilor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc după cinci zile de priveghi, în timp ce Prințul Charles va fi încoronat Rege la 24 de ore de la decesul mamei sale.

Programul funeraliilor reginei

Potrivit The Guardian, cele mai importante evenimente din următoarele zece zile, imediat după moartea Reginei, ar fi următoarele:

ADVERTISEMENT

Ziua decesului. Înainte de a face anunțul oficial, Palatul Buckingham a anunțat mai mulți oameni importanți din Marea Britanie, inclusiv premierul Lizz Truss, de moartea Reginei. Site-ul familiei regale a fost înlocuit cu o pagină neagră cu o scurtă declarație care anunța moartea suveranului.

La Hyde Park și la Tower Hill sunt așteptate salve de tun ceremoniale și va fi ținut un minut de reculegere național. E de așteptat ca Regele Charles să transmită un mesaj lumii.

ADVERTISEMENT

Ziua 1 de la deces. La ora 10.00 va avea loc proclamarea principală a Regelui Charles, care va fi citită în public de la un balcon al Palatului St. James. Pentru Rege vor urma audiențe cu premierul și Cabinetul, precum și cu arhiepiscopul de Cantebury și cu decanul de Westminster.

Ziua 2. Sicriul părăsește Balmoral pentru a ajunge la Palatul Holyroodhouse. Sunt așteptate mesaje din Edinburgh, Cardiff și Belfast.

ADVERTISEMENT

Ziua 3. E pregătită o procesiune ceremonială pentru mai mulți membri ai familiei regale. Regele Charles se va deplasa la Palatul Ewstminster pentru a primi o moțiune de condoleanțe. Monarhul va participa la Palatul Holyroodhouse la o ceremonie de predare a cheilor.

Ziua 4. Regele Charles va zbura spre Irlanda de Nord și va avea loc o repetiție pentru funeralii la Palatul Buckhingam și la Westminster Hall.

ADVERTISEMENT

Ziua 5. Sicriul va ajunge la Palatul Buckingham. Acesta va fi purtat de la Buckingham la Westminster Hall pentru cele cinci zile de priveghi. Sicriul ar trebui purtat de o trăsură de tun. Oamenii vor avea ocazia acum să-și prezinte omagiile. Westminster Hall va fi deschis publicului timp de 23 de ore pe zi.

Ziua 6. Va continua ceremonia de priveghi.

Ziua 7. Regele Charles va vizita Țara Galilor pentru a primi condoleanțe din partea acestui popor. Detaşamente de diplomați din Commonwealth vor începe să sosească la Londra, pentru a aduce omagii.

Ziua 8. Regele Charles va primi guvernatorii generali și premierii din regate.

Ziua 9. Regele va primi familiile regale străine care participă la înmormântare, alături de alți oaspeți VIP.

Ziua 10. Vor avea loc funeralii de stat la Westminster Abbey. Se vor purta două minute de reculegere, iar slujba va ține o oră. Sicriul va călători spre Windson, în timp ce slujba de înmormântare va avea loc la Capela St. George.

ADVERTISEMENT