Sport

Ungaria, „bestia nera” pentru Franța la Campionatul European. Record impresionant de invincibilitate al maghiarilor

Ungaria devine încet, dar sigur, o sperietoare în toată regula pentru francezi. Acesta este al cincilea meci direct consecutiv din care trupa lui Marco Rossi scapă neînvinsă.
19.06.2021 | 19:09
Ungaria bestia nera pentru Franta la Campionatul European Record impresionant de invincibilitate al maghiarilor
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu avea niciun punct și se afla pe ultimul loc în clasamentul grupei F înaintea fluierului de start, remiza obținută de Ungaria în fața Franței nu este deloc surprinzătoare. Sau cel puțin aceasta este concluzia la care ne conduce statistica ultimelor cinci dueluri directe disputate în cadrul Campionatului European.

Concret, în ciuda unui lot net inferior din punct de vedere valoric, selecționata condusă de Marco Rossi a reușit de fiecare dată, datorită stilului de joc tipic pentru un tehnician italian, să scape fără înfrângere.

ADVERTISEMENT

Referindu-ne strict la rezultatul înregistrat în partida de sâmbătă seara, 1-1, putem spune că un merit uriaș îl au zecile de mii de suporteri care au umplut până la refuz „Puskas Arena” din Budapesta și au crezut până în ultimul minut că favoriții lor pot produce surpriza. Stau mărturie inclusiv reacțiile jurnaliștilor din Hexagon.

Ungaria devine o sperietoare pentru campioana mondială. Este al cincilea meci direct pe care Franța nu reușește să-l câștige

Attila Fiola a marcat și ne-a adus în avantaj la pauză contra campioanei mondiale Franța. Antoine Griezmann a egalat în partea secundă, dar apoi nu s-a mai înscris.

ADVERTISEMENT

Ungaria obține un egal cu mult curaj contra campioanei mondiale din 2018. Jos pălăria, băieții! Ce bine a fost să fii ungur în acest meci. Condusă de Ungaria, Franța scoate un egal.

Les Bleus au fost neutralizați de Ungaria în această sâmbătă, la Budapesta (1-1) și vor trebui să mai aștepte pentru a-și asigura calificarea în optimile EURO 2020”, a scris L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Trei victorii și două egaluri a reușit să obțină selecționata Ungariei în cele cinci meciuri disputate împotriva Franței la Campionatul European. Cel mai recent rezultat pozitiv, înregistrat chiar în această seară, le reaprinde speranțele la calificarea în optimile de finală ale competiției și condamnă Germania la victorie în partida cu Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

Viorel Moldovan, dezamăgit de prestația Franței: „Dacă avea în față un adversar mai calitativ, poate suferea mai mult”

Chiar dacă a învins Germania, scor 1-0, la capătul unui meci controlat aproape în totalitate, Franța este încă departe de forma unei echipe capabile să cucerească trofeul. O spune chiar Viorel Moldovan, fost internațional și bun cunoscător al fotbalului din Hexagon.

ADVERTISEMENT

Greu pentru Franța, a întâlnit un adversar foarte bine organizat, au avut atitudine pe parcursul jocului, au muncit foarte mult, au alergat foarte mult. A fost o nucă foarte, foarte grea de spart pentru Franța.

Este un rezultat de egalitate obținut de Franța și un punct, încă sunt pe primul loc, cred că un pic au tratat superficial acest joc, credeau că va fi mai ușor, dar au fost mulți factori care i-au pus în dificultate.

Nu au avut prospețime, nu au avut agresivitate. Astăzi, dacă Franța avea în față un adversar mai calitativ, suferea poate mai mult. Nu știu dacă reușea să facă un rezultat de egalitate și să facă un punct. Poate pierdea jocul dacă era în fața lor o altă echipă”, a declarat acesta la Digisport.

ADVERTISEMENT