Sport

Oficial: Ioan Ovidiu Sabău, înlocuitorul lui Eugen Neagoe la Universitatea Cluj. Ce funcție va ocupa în acte

Fostul mare fotbalist Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) este noul antrenor al celor de la Universitatea Cluj. El are misiunea să îi salveze pe „studenți” de la retrogradare.
02.01.2023 | 11:15
Oficial Ioan Ovidiu Sabau inlocuitorul lui Eugen Neagoe la Universitatea Cluj Ce functie va ocupa in acte
Ioan Ovidiu Sabău revine ca antrenor în SuperLiga după aproape 9 ani. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
02-01-2023
09:20

Ioan Ovidiu Sabău, prezentat oficial la „U” Cluj

Ioan Ovidiu Sabău s-a întors în mod oficial la Universitatea Cluj. Tehnicianul în vârstă de 54 de ani nu este deocamdată antrenor principal din cauza litigiului pe care clubul îl are cu Eugen Neagoe, dar el va îndeplini această funcție, deși în acte a fost trecut director tehnic.

„Bine ai revenit, Ioan Ovidiu Sabău!

Ioan Ovidiu Sabău revine la FC Universitatea Cluj. Începând de astăzi, acesta ocupă poziția de director tehnic și va coordona activitatea sportivă a clubului.

De asemenea, staff-ul tehnic a fost completat cu Sandu Tăbârcă și Dan Didiță, iar Romario Pires rămâne la echipă și va fi prezent la reunirea lotului programată pe 3 ianuarie”, a anunțat U Cluj prin intermediul site-ului oficial.

Eugen Neagoe a denunțat unilateral contractul cu U Cluj pentru a semna cu Universitatea Craiova, iar ardelenii au fost nevoiți să numească rapid un nou antrenor. Este vorba despre fostul mare fotbalist, Ioan Ovidiu Sabău, care i-a mai pregătit pe „studenți” în anul 2000.

Surpriză la Universitatea Cluj! Ioan Ovidiu Sabău este noul antrenor al echipei

Conform paginii suporterilor „100% U”, Ioan Ovidiu Sabău este noul antrenor al echipei aflate pe locul 14 în SuperLiga, cu 19 puncte.

ADVERTISEMENT

„Și, totuși, Neluțu! Întinse pe aproape o săptămână, negocierile dintre Universitatea Cluj și Ioan Ovidiu Sabău, pentru preluarea postului de antrenor al “Șepcilor roșii”, s-au încheiat aseară cu succes”, anunță pagina de Facebook dedicată suporterilor ardeleni.

Ioan Ovidiu Sabău a antrenat ultima oară pe ASA Târgu Mureș în 2014, iar la Universitatea Cluj a mai activat în 2019: „Astfel, cel poreclit “Moțul”, revine în antrenorat după o absență de mai bine de opt ani și, într-o funcție oficială la Universitatea Cluj, după trei ani, de la barajul ratat cu FC Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Misiunea lui Sabău va fi foarte dificilă, având în vedere termenul scurt până la reluarea pregătirilor (3 ianuarie), timp în care antrenorul și conducerea trebuie să refacă lista plecărilor, dar și să parafeze transferurile care să facă diferența în 2023”.

Cine mai face parte din staff-ul lui Ovidiu Sabău. Încă o surpriză pregătită

Ovidiu Sabău e gata să se pună pe treabă la Universitatea Cluj și deja și-a ales și coloboratorii conform aceleiași surse: „Alături de el, din staff vor mai face parte, spun sursele noastre, Sandu Tăbârcă, Dan Didiță și Marius “Papi” Popescu.

ADVERTISEMENT

În zilele următoare, s-ar putea să asistăm și la o surpriză într-un alt post cheie al clubului, dar, la fel de important”, se mai arată în aceeași postare.

Fostul membru al Generației de Aur și-a început cariera de antrenor chiar la Universitatea Cluj în urmă cu 22 de ani. Sabău a evoluat și ca jucător pentru U Cluj, în perioada 1985-1988 (33 de meciuri și 4 goluri) și în sezonul 2000-2001, când a fost jucător-antrenor (20 de meciuri și 9 goluri).

ADVERTISEMENT