Sport

Universitatea Craiova a ajuns în Albania pentru meciul din Conference League. ”Gloriile” oltenilor, luate cu charterul echipei

Universitatea Craiova începe o nouă aventură europeană, iar deplasarea în Albania pentru partida cu FK Vllaznia din Conference League s-a făcut cu un charter.
20.07.2022 | 17:40
Universitatea Craiova începe o nouă aventură europeană, iar deplasarea în Albania pentru partida cu FK Vllaznia din Conference League s-a făcut cu un charter. Sursă foto: Remus Badea/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Partida, programată să se desfășoare joi, 21 iulie, de la ora 22:00, va fi transmisă în direct pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Universitatea Craiova a plecat cu un charter în Albania pentru întâlnirea din Conference League

Lotul Universității Craiova a plecat miercuri dimineață în Albania cu o cursă charter pentru meciul tur cu FK Vllaznia, din turul 2 preliminar al Conference League. Revenirea în țară este programată pentru vineri, 22 iulie.

ADVERTISEMENT

Antrenorul oltenilor, Laszlo Balint, a primit vești bune înaintea partidei tur cu Vllaznia. Din informațiile FANATIK, Ante Roguljic, Ștefan Baiaram și David Lazar s-au recuperat complet și au revenit la antrenamente. De altfel, cei trei au fost incluși în lotul de 26 de jucători care a făcut deplasarea în Albania:

  • Portari: David Lazar, Denis Rusu, Laurenţiu Popescu
  • Fundași: Ştefan Vlădoiu, Ivan Martic, Bogdan Vătăjelu, Valerică Găman, Paul Papp, Raul Silva, Nicuşor Bancu, Denis Benga
  • Mijlocași: Vladimir Screciu, Alexandru Creţu, Alexandru Mateiu, Dan Nistor, Gustavo Vanegin, Ştefan Baiaram, Mihai Căpăţână, Ionuţ Vînă, Ante Roguljic, Marian Danciu, David Sala, Alexandru Cîmpanu
  • Atacanți: Andrei Ivan, Elvir Koljic, Jovan Markovic
ADVERTISEMENT

În avionul care a deplasat lotul Universității în Albania au urcat și mai multe glorii ale fotbalului din Craiova. La invitația președintelui Sorin Cârțu au făcut deplasarea foștii mari fotbaliști Silviu Lung, Nicolae Ungureanu, Petre Purima şi Emil Săndoi.

Oltenii vor rămâne în Albania în noaptea de după meci și vor reveni în țară abia vineri, 22 iulie, dar nu la Craiova. Întoarcerea se va face la Sibiu acolo unde ”alb-albaștrii” vor pregăti partida cu Universitatea Cluj, din etapa a 2-a din SuperLiga, programată duminică, 24 iulie, de la ora 18:30, la Mediaş.

ADVERTISEMENT

Oltenii, culoar accesibil spre grupe

Universitatea Craiova visează la grupele Conference League, iar sorții par să le surâdă în acest an. Elevii lui Laszlo Balint au o șansă uriașă pentru că dacă vor trece de FK Vllaznia în turul 3 preliminar vor întâlni o formație abordabilă, chiar dacă nu au fost capi de serie.

Astfel, oltenii vor da peste formația ucraineană Zorya Luhansk, care se afla pe locul 4 în campionat în momentul întreruperii cauzate de invazia rusă. Rămași fără majoritatea stranierilor din lot, ucrainenii nu au mai jucat un meci oficial din decembrie 2021. Dacă vor ajunge în play-off, ”juveții” vor prelua statul de cap de serie al celor de la Zorya.

ADVERTISEMENT

Dubla dintre Universitatea Craiova și Zorya Luhansk va avea loc în 4 august – turul și 11 august – returul. Prima manșă este programată pe terenul ucrainenilor, dar aceștia nu vor putea juca acasă, returul urmând să aibă loc în România.

Este o șansă uriașă din acest punct de vedere pentru olteni, care le-ar putea propune adversarilor ca ambele întâlniri să se desfășoare în țara noastră. Este o variantă luată în calcul de șefii Craiovei, însă rămâne de văzut dacă cei de la Zorya vor accepta sau vor merge în altă țară să-și joace partidele de pe teren propriu. O variantă pentru ucraineni este să-și dispute meciurile în Polonia.


  • (P) Cota BETANO pentru KF Vllaznia – Universitatea Craiova: 1,27 este cota pentru „x2 și sub 5,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT