Sport

Universitatea Craiova, amintiri de coșmar la Botoșani! Terenul unde nu a mai câștigat de 4 ani!

Deplasările de la FC Botoșani sunt printre cele mai grele pentru Universitatea Craiova în ultimii ani. „Alb-albaștrii” au învins pentru ultima dată în SuperLiga în Moldova în 2020.
18.02.2024 | 13:24
Universitatea Craiova amintiri de cosmar la Botosani Terenul unde nu a mai castigat de 4 ani
Teren greu la FC Botoșani! Universitatea Craiova, fără victorie în ultimii patru ani. sursă foto: sport pictures
ADVERTISEMENT

„Alb-albaștrii” au un șir lungă fără succes în deplasarea de la FC Botoșani, însă Ivaylo Petev are în gând să rupă ghionului din Moldova. Universitatea Craiova a câștigat șase puncte din ultimele cinci confruntări cu trupa finanțată de Valeriu Iftime.

Teren greu la FC Botoșani! Universitatea Craiova, fără victorie în ultimii patru ani în SuperLiga

FC Botoșani – Universitatea Craiova se va juca duminică, de la ora 17:15, iar Ivaylo Petev și-a făcut calculele pentru a câștiga. În lotul „alb-albaștrilor” revine și Vladimir Screciu după o accidentare care l-a ținut departe de dreptunghiul verde pentru startul anului 2024.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Ivaylo Petev va avea o misiune dificilă pe terenul celor de la FC Botoșani, care în ultimii ani a fost o „nucă tare” pentru Universitatea Craiova. Formația din Moldova are o singură înfrângere cu gruparea din Bănie pe Stadionul Municipal din 2015 încoace în SuperLiga.

Ultimul succes al Universități Craiova în SuperLiga este și singurul înregistrat de gruparea din Bănie pe terenul propriu al celor de la FC Botoșani. Se întâmpla pe 19 iulie 2020, atunci când „alb-albaștrii” s-au impus cu 2-0 în fața moldovenilor.

ADVERTISEMENT

De atunci Universitatea Craiova a mai înregistrat trei rezultate de egalitate și o înfrângere cu 1-0 în sezonul trecut din SuperLiga. „Alb-albaștrii” au mai obținut o victorie în deplasarea de la Botoșani, însă în Cupa României Betano pe 11 februarie 2021.

De la promovarea în SuperLiga din 2014-2015, Universitatea Craiova a strâns doar șapte puncte din 12 confruntări disputate pe terenul celor de la FC Botoșani. Gruparea din Bănie s-a impus fără drept de apel pe stadionul „Ion Oblemenco” în tur cu 5-1, însă Bogdan Andone nu are de gând să îi lase pe olteni să plece cu cele trei puncte la Craiova foarte ușor.

ADVERTISEMENT

Ce a promis Petev înainte de FC Botoșani – Universitatea Craiova: „Suntem pregătiți să schimbăm statistica”

Ivaylo Petev este gata să pună punct seriei fără victorie în deplasările cu FC Botoșani și anunță că „alb-albaștrii” sunt pregătiți pentru partidă. Trupa lui Bogdan Andone este neînvinsă pe teren propriu în 2024, având două victorii cu CFR Cluj și Poli Iași.

„M-am uitat pe statistică, ne așteaptă un meci greu pentru că în ultimii patru ani nu am câștigat acolo. Acest lucru vorbește că ne așteaptă un meci greu. Ne pregătim mult pentru acest meci, jucătorii se antrenează cu bună dispoziție și suntem pregătiți să stricăm această statistică.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să vorbesc despre arbitraj. Echipa se antrenează bine, din primul minut o să căutăm cele trei puncte, dar nu o să fie ușor. Este important să fim stabili, să căutăm ce ne dorim și să câștigăm puncte. Nu este foarte plăcut, am arătat un joc bun, am creat multe situații.

O chestie care m-am dezamăgit puțin la jocul pe care l-am ratat este că am pierdut 2 puncte. Ăsta este fotbalul, nu putem să întoarcem nimic, continuăm înainte și ce am pierdut să câștigăm duminică. Acest lucru o să se oprească, nu poate continua”, a spus Petev.

  • 7 înfrângeri are Universitatea Craiova la FC Botoșani 
  • 3 rezultate de egalitate au obținut oltenii în SuperLiga pe terenul moldovenilor
ADVERTISEMENT
Tags:
1,52 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „x solist sau ambele marchează” la meciul FC Botoșani - Universitatea Craiova