Fotbal intern

Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-2! Lecţie “diabolică” primită de la Dan Petrescu. Cronica unui meci în care oltenii şi-au urcat adversarii “pe garduri” şi au ieşit înfrânţi

23.02.2020 | 23:19
Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-2! Lecţie
Universitatea Craiova - CFR Cluj 0-2! Lecţie "diabolică" primită de la Dan Petrescu. Cronica unui meci în care oltenii şi-au urcat adversarii "pe garduri" şi au ieşit înfrânţi (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Oltenii au făcut sărbătoare din ultimul meci al sezonului regulat, derby-ul cu CFR Cluj de pe “Ion Oblemenco”. Însă, pe teren echipa lui Dan Petrescu a arătat o nouă lecţie de pragmatism şi s-a impus cu 2-0 la capătul unui meci în care poarta lui Arlauskis a rezistat unui asalt furibund. Diferenţa s-a făcut la finalizare. Oltenii s-au precipitat la cele 12 ocazii de gol avute, în timp ce ardelenii au dat două goluri şi o bară din trei şanse. 

Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1! Oltenii au creat o atmosferă electrizantă în derby-ul pentru primul loc

Fanii Universităţii Craiova au avut amenajat un fan zone în centrul oraşului unde s-au încălzit cu grătare, bere şi muzică populară înaintea meciului pentru primul loc. Pe stadion, muzica a trecut prin schimbări majore de ritm, începând cu câteva melodii de la BUG Mafia, continuând cu Tudor Gheorghe şi terminând cu imnul Universităţii Craiova, intonat de Andrei Păunescu de pe gazon, alături de cei 30.000 de oameni din tribune.

Stadionul a fost plin ochi, iar fanii oltenilor aşteptau o victorie de la favoriţii lor, cei care au mers ceas în primele trei meciuri oficiale ale anului: 9 puncte din 9 posibile. De cealaltă parte, CFR Cluj este neînvinsă în campionat în acest an, însă ardelenii au pierdut patru puncte în confruntările cu Gaz Metan şi Viitorul.

ADVERTISEMENT

Rondon a lovit în minutul 9 după o respingere greşită a lui Martic! A urmat “jihadul” la poarta lui Arlauskis

După un joc de şah în primele minute, echipa lui Dan Petrescu a lovit prin Mario Rondon în minutul 9. Atacantul a profitat după o respingere anapoda a lui Ivan Martic, care i-a pus mingea pe tavă pentru un şut violent care l-a învins pe Pigliacelli. Entuziasmul fanilor olteni a fost tăiat de la rădăcină de acest gol care a adus-o pe CFR Cluj într-o postură perfectă.

Universitatea Craiova a replicat după 10 minute prin Dan Nistor. Şutul mijlocaşului a lovit bara lui Arlauskis după una dintre primele acţiuni coerente de atac ale “Ştiinţei”. A fost şi pentru prima dată când “Ştiinţa” a reuşit să intre în careul advers datorită unei serii consecutive de 3-4 pase.

ADVERTISEMENT

Corneliu Papură a mutat pentru prima dată în minutul 21 când Luis Niţu a fost înlocuuit de Elvir Koljic. Au urmat apoi câteva atacuri furibunde la poarta lui Arlauskis, apărarea CFR-ului fiind pusă sub o uriaşă presiune.

Arlauskis, înger păzitor! A parat şuturile lui Mihăilă, Koljic, Cosic şi Cicâldău în prima repriză

Mai întâi Mihăilă i-a luat faţa lui Manea şi a ratat singur cu Arlauskis, însă mingea a sărit la Koljic care a tras tot în portarul CFR-ului din poziţie foarte bună. Trei minute mai târziu, şutul lui Uros Cosic a fost din nou apărat de Arlauskis, cel care a avut mai multă treabă în prima repriză de pe “Ion Oblemenco” decât în toate cele trei meciuri jucate de CFR Cluj în 2020.

ADVERTISEMENT

A fost remarcabil cum jucătorii lui Papură au reuşit să şteargă cu buretele greşeala de la gol, iar apoi au reuşit să creeze mari probleme în apărarea CFR-ului. Oltenii au atacat furibund şi doar precipitările de la finalizare au făcut ca scorul să fie încă egal după 35 de minute. Echipa lui Dan Petrescu a jucat economicos, s-a mulţumit să se apere pe trei linii şi după gol nu a mai pus probleme pe ofensivă minute bune.

Jucătorii lui Dan Petrescu, maeştri în fragmentarea meciului! I-au scos din sărite pe olteni

În schimb, elevii lui Dan Petrescu au fost maeştri în a întrerupe jocul în momentele în care se află în dificultate. Alex Chipciu a pornit agale să bată un corner, fapt ce a stârnit furia oltenilor care au aruncat în el cu petarde. Aceste incidente au dus la întreruperea jocului timp de 4 minute. Iar tensiunea uriaşă din tribune s-a simţit şi în duelurile fizice de pe teren.

ADVERTISEMENT

S-a pus osul mai tare la balon. Martic şi Costache s-au luat la ceartă pe teren şi au fost avertizaţi. Toate aceste tensiuni au întrerupt momentul bun al oltenilor şi le-au dat celor de la CFR Cluj un moment de respiro după forcingul Craiovei.

Bilanţul Craiovei după 45 de minute: 7 şuturi pe poartă, 2 bare, 0 goluri 

Tactica jucătorilor lui Dan Petrescu a funcţionat de minune şi între minutele 35 şi 45 nu s-a mai jucat fotbal deloc. Oltenii şi-au pierdut luciditatea şi în loc să îşi vadă de jocul lor, au intrat în cel “meschin” al adversarilor. Repriza s-a încheiat cu un şut bun trimis de Cicâldău, însă parat de acelaşi Arlauskis şi bara lui Andrei Ivan, care a lovit cu capul în minutul 45+5.

ADVERTISEMENT

Partea a doua a început cu U Craiova în posesie şi Pigliacelli pe post de… libero, atât de retraşi au fost ceferiştii. Însă, după un luft de zile mari al lui Bălaşa, Costache a trimis un şut foarte periculos, puţin lângă poartă. Apoi, oltenii au început să o ia “muncitoreşte” de la capăt, în încercarea de a egala.

Cristi Manea a răsucit cuţitul în rana oltenilor! Martic a comis-o din nou la gol

Şi jocul a rămas foarte deschis. După o intervenţie foarte bună a lui Burcă, Rondon a scăpat singur în partea stângă, şutul său lovind bara lui Pigliacelli. Meciul a mai scăzut din ritm şi pentru asta au contribuit din plin jucătorii lui Dan Petrescu, încântaţi de modul în care curgea meciul.

În minutul 61, Ivan Martic a şutat mult peste poartă din poziţie bună, spre disperarea fanilor care nu înţeleg cum poate rata echipa lor atât de mult. CFR Cluj a început să tragă de timp încă din minutul 55: Hoban, Burcă şi Costache solicitând îngrijiri medicale, fapt care i-a scos din minţi pe oltenii din tribună, dar şi cei de pe teren. Valentin Costache a fost schimbat în minutul 65 şi i-au luat cam două minute să iasă de pe gazon.

Atacantul CFR-ului a fost bombardat pe marginea terenului de brichete, fulare şi alte obiecte. Imediat după, CFR Cluj a reuşit lovitura decisivă. Cristi Manea, scăpat din partea dreaptă a trimis în faţa porţii şi mingea a intrat între buturi după devierea “nefericitului” Martic, autorul moral al celor două goluri ale ardelenilor.

Oltenii, cu ocaziile, jucătorii lui SuperDan cu golurile. Răbdarea fanilor a ţinut 73 de minute, moment în care Ivan şi colegii săi s-au transformat în ţinte. Atacantul readus de la Krasnodar cu 1 milion în vară a fost schimbat într-un cor de huiduieli cu 15 minute înainte de final.

CFR Cluj a gestionat perfect finalul! 6 puncte avans faţă de a doua clasată înainte de play-off

U Craiova a continuat să atace, însă lipsa de luciditate i-au împiedicat pe olteni să îşi pună amprenta şi pe tabela de marcaj. Ultimele 10 minute s-au desfăşurat cu aceleaşi atacuri spre poarta lui Arlauskis, însă apărarea CFR-ului a făcut faţă lejer de această dată, ultimelor şarje ofensive ale oltenilor.

După derby-ul primelor două clasate, CFR Cluj pleacă de la Craiova cu toate cele trei puncte. Echipa lui Dan Petrescu a demonstrat încă o dată un pragmatism “diabolic” prin care şi-a scos din minţi adversara, în timp ce Craiova are 0 pe tabelă în dreptul scorului, deşi a avut 8 şuturi pe poartă şi 2 bare.

  • 52 de puncte a adunat CFR Cluj la finalul sezonului regulat
  • 12 ocazii a avut Universitatea Craiova în meciul cu CFR Cluj

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri