Sport

Suporterii Universității Craiova o vor pe FC Voluntari în semifinalele Cupei României: „Mai bine acum decât în finală!”

Universitatea Craiova, deținătoarea trofeului, își va afla joi adversara din semifinalele Cupei României. Echipele calificate în această fază în afară de olteni sunt FC Voluntari, FC Argeș și Sepsi.
23.02.2022 | 19:48
Suporterii Universitatii Craiova o vor pe FC Voluntari in semifinalele Cupei Romaniei Mai bine acum decat in finala
Suporterii Universității Craiova vor să joace cu FC Voluntari în semifinalele Cupei României sursă: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova va cunoaște joi numele următoarei sale adversare din Cupa României. Federația Română de Fotbal a anunțat că tragerea la sorți a partidelor din semifinalele Cupei va avea loc pe 24 februarie, de la ora 11:45. Ceremonia va fi găzduită de Casa Fotbalului, în sala Nicolae Dobrin.

Ieșită din cursa pentru titlu în acest an, formația din Bănie nu concepe să termine sezonul 2021-2022 fără un trofeu. Cu FCSB și CFR Cluj eliminate din competiție, „alb-albaștrii” sunt favoriții acestei ediții și sunt aproape de a-și afla viitorul contracandidat în lupta pentru câștigarea Cupei României.

ADVERTISEMENT

Suporterii Universității Craiova o preferă pe FC Voluntari în semifinale

Deținătoarea trofeului din sezonul trecut, Universitatea Craiova e în acelaș timp și cea mai bine cotată formație prezentă în această fază eliminatorie. Cele patru cluburi rămase în competiție sunt Universitatea Craiova, FC Voluntari, FC Argeș și Sepsi Sfântu Gheorghe.

La o postare creată de Universitatea Craiova pe pagina oficială de Facebook, suporterii echipei au luat cu asalt rubrica de comentarii cu numele adversarei dorite de ei. Formația pe care majoritatea publicului din Craiova o vrea este FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Clasată pe locul trei în clasamentul Casei Pariurilor Liga 1, cu o lungime în fața Științei, 46 de puncte, FC Voluntari poate să fie una dintre cele mai grele adversare din semifinalele Cupei pentru Universitatea Craiova. Unul dintre fanii juveților și-a argumentat alegerea făcută și a spus că preferă un duel cu ilfovenii în semifinale, nu în finala competiției.

„CU VOLUNTARI….mai bine acum (tur-retur), decât în finală!/Voluntari, pe urmă câștigăm finala cu Argeș/ Voluntari, iar în finala cu Sepsi/ Eu prefer FC Argeș sau Voluntari, de Sepsi îmi este teamă în primul rând de accidentări, este o echipă care joacă foarte dur”.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari este și victima preferată a trupei antrenate de Laurențiu Reghecampf. De-a lungul sezoanelor de la promovarea sa în Liga 1, ilfovenii au încasat 38 de goluri, în campionat și Cupa României, de la Universitatea Craiova. Oltenii s-au impus de 13 ori în fața trupei antrenată de Liviu Ciobotariu, au obținut trei rezultate de egalitate și au suferit doar două înfrângeri.

Universitatea Craiova și FC Voluntari s-au mai întâlnit în semifinalele Cupei

Universitatea Craiova a mai înfruntat-o pe FC Voluntari în această fază eliminatorie. Juveții au fost înfrânți de Voluntari din semifinalele Cupei României, în sezonul 2016-2017, cu scorul general de 1-0. În acel an, ilfovenii au învins și în finala cu Astra Giurgiu la loviturile de departajare și au câștigat primul trofeu al clubului, înființat în 2010.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a fost învinsă de FC Voluntari în meciul tur, pe arena din Drobeta-Turnu Severin, cu scorul de 1-0. Pentru formația oaspete a marcat Laurențiu Marinescu, în minutul 89, dintr-un penalty acordat de centralul partidei, Horațiu Feșnic. În returul meciului, oltenii nu au reușit să scoată mai mult de un rezultat de egalitate, scor 0-0,  astfel au fost eliminați de surpriza acelei ediții, Voluntari.

Înfrângerea usturătoare a oltenilor din cea mai avansată rundă a competiției de la revenirea în Liga 1, până în acel moment, nu a fost uitată atât de repede în Bănie. Deși, un număr mare de fani își doresc să joace semifinala cu Voluntari, ceilalți nu pot uita ultima confruntare cu ei în Cupa României.

„Ne-a mai scos o dată Voluntari, tot semifinale, tot tur-retur./ Altă poveste, alt film…cu Niculescu
Acum speram să-i învingem…și să câștigăm finala”!

Rezultatele alb-albaștrilor împotriva celorlalte formații din semifinalele Cupei României

Anunțat ca și obiectiv al acestui sezon, câștigarea Cupei poate să fie mult mai greu de realizat pentru clubul finanțat de Mihai Rotaru. Trupa antrenată de Laurențiu Reghecampf nu a învins în returul campionatului niciuna dintre celelalte echipe care sunt calificate în această fază eliminatorie.

„Alb-albaștrii” au câștigat doar un singur punct în campionat cu FC Voluntari, într-un meci terminat 1-1, pe stadionul Anghel Iordănescu. În rest, Universitatea Craiova a pierdut cu FC Argeș, scor 3-2, și cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 3-1, în al doilea meci din 2022 al juveților.

  • 5 semifinale ale Cupei României a jucat Universitatea Craiova de la revenirea în Liga 1
  • 2 înfrângeri au juveții în această fază din 2014
  • 8 Cupe ale României a câștigat Universitatea Craiova în toată istoria sa

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște: 3,30 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT