Sport

Semifinalele Cupei României, tragerea la sorți. Sepsi – Universitatea Craiova e șocul acestei faze. Când au loc meciurile

Universitatea Craiova, Sepsi Sfântu Gheorghe, FC Argeș și FC Voluntari așteaptă cu interes tragerea la sorți de joi, pentru stabilirea perechilor ce se vor duela în semifinalele Cupei României.
24.02.2022 | 11:58
Semifinalele Cupei Romaniei tragerea la sorti Sepsi  Universitatea Craiova e socul acestei faze Cand au loc meciurile
ADVERTISEMENT
24-02-2022
09:08

Tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României

La ora 12:00, la sediul FRF, a început tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României, ce va fi transmisă în direct pe canalul YouTube FRF TV.

Cele patru echipe rămase în cursă sunt Universitatea Craiova, Sepsi Sf. Gheorghe, FC Argeș și FC Voluntari.

  • Sepsi Sf. Gheorghe -Universitatea Craiova

  • FC Voluntari – FC Argeș

Partidele se vor disputa în dublă manșă, în zilele de 19/21 aprilie, respectiv 10/12 mai.

Cupa României la fotbal a ajuns la faza semifinalelor, iar împerecherea celor patru echipe rămase în cursa pentru trofeu va avea loc joi, la sediul Federației Române de Fotbal.

Sper deosebire de fazele anterioare ale competiției, în care echipele erau introduse în mai multe urne, de această dată toate cele patru competitoare vor fi într-o singură urnă.

ADVERTISEMENT

Deținătoarea trofeului este marea favorită și în acest an

Universitatea Craiova este deținătoarea în exercițiu a Cupei României și tot gruparea olteană este favorită, cel puțin pe hârtie, la un nou triumf, în ciuda rezultatelor oscilante din ultimele luni.

În urna semifinală se mai află și revelația actualei ediții de campionat, FC Voluntari, ocupanta locului 3 în Casa Pariurilor Liga 1, dar și FC Argeș și Sepsi Sfântu Gheorghe. Duelurile din Cupa României se anunță extrem de atractive, câștigătoarea având asigurat locul în viitoarea ediție a competițiilor continentale intercluburi.

ADVERTISEMENT

Dacă Universitatea Craiova și FC Voluntari vor evolua, aproape sigur, în play-off-ul Ligi 1, pentru Sepsi Sfântu Gheorghe competiția surprizelor poate reprezenta salvarea unui sezon în care a ratat principalul obiectiv, accederea în primele 6 echipe din România.

Și pentru FC Argeș Cupa a devenit principala țintă, chiar dacă ”vulturii violeți” sunt în cărți și pentru a prinde in extremis un loc în play-off-ul campionatului. Meciurile din manșa întâi din semifinalele Cupei se vor juca în perioada 19-21 aprilie, iar returul va fi între 10 și 12 mai.

ADVERTISEMENT

Dublă manșă pentru stabilirea finalistelor

A devenit deja o tradiție ca semifinalele Cupei României să se dispute în dublă manșă, chiar dacă tururile anterioare s-au jucat într-o singură manșă, așa cum se va întâmpla și în finală.

Conform regulamentului stabilita de Federația Română de Fotbal și agreat de participantele în competiție, echipa ce va fi extrasă prima din urnă va fi gazda primei înfruntări cu a doua echipă extrasă. Cea de a treia formație care iese din urnă va fi, de asemenea, gazda primei partide din dubla cu cea de a patra și ultima grupare din urnă.

ADVERTISEMENT

Pentru că regula golului marcat în deplasare a fost abrogată și în Cupa României, dacă cele două oponente se vor afla la egalitate la finalul celor două manșe, se vor disputa două reprize de prelungiri, a câte 15 minute, iar dacă egalitatea persistă se va trece la executarea loviturilor de departajare.

Finala Cupei României va opune câștigătoarele celor două semifinale, iar partida cu trofeul pe masă se va disputa pe dată de 19 mai, conform programului stabilit de FRF.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște: 3,30 este cota pentru „X solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT