Fotbal intern

Universitatea Craiova joacă pe „Ion Oblemenco” în 16-imile Cupei României, cu Progresul Spartac. Exclusiv

15.11.2020 | 19:23
Universitatea Craiova joaca pe Ion Oblemenco in 16imile Cupei Romaniei cu Progresul Spartac Exclusiv
Universitatea Craiova joacă pe „Ion Oblemenco” în 16-imile Cupei României, cu Progresul Spartac. Sursa foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și Progresul Spartac au „căzut” la înțelegere să schimbe locul de disputare a meciului din 16-imile Cupei României de la București în Bănie, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Tragerea la sorți a 16-milor Cupei României a stabilit „perechea” Universitatea Craiova – Progresul Spartac și, conform regulamentului, meciul urma să se joace pe terenul echipei clasate „sub” adversara sa, în cazul de față într-o ligă inferioară.

ADVERTISEMENT

Progresul Spartac joacă în Liga 3, Seria 4, așa că partida ar fi urmat să se desfășoare pe stadionul acesteia din Strada Vrabiei, în zona intersecției dintre Șoseaua Giurgiului și Strada Luică din sudul Bucureștiului.

Universitatea Craiova joacă pe „Ion Oblemenco” în 16-imile Cupei României, cu Progresul Spartac

Numai că interesul televiziunilor care dețin drepturile de transmitere a meciurilor din Cupa României de a „da” în direct meciul, datorită popularității echipei din Craiova, a dus la mutarea partidei în Bănie.

ADVERTISEMENT

Stadionul lui Progresul Spartac are o instalație de nocturnă cu o putere sub 800 de lucși, minimul cerut de regulament și de cerințele tehnice pentru a se televiza meciuri în nocturnă.

Așa că întâlnirea din 16-imile Cupei României a fost mutată, cu acordul Progresului Spartac, pe stadionul „Ion Oblemenco”, urmând a se disputa vineri, 27 noiembrie, de la ora 20:45, conform informațiilor primite de FANATIK de la ofițerul de presă al echipei bucureștene, Cristian Frisk.

ADVERTISEMENT

Și partida Poli Iași – CFR Cluj a fost „transferată” din Copou în Gruia

Dacă pentru Universitatea Craiova este primul meci din această ediție a Cupei României, la fel cu celelalte echipe din Casa Pariurilor Liga I, Progresul Spartac a ajuns în această fază după ce a jucat deja două tururi.

„Bleu-albaștrii” au eliminat pe SC Popești Leordeni (Liga 3), 1-0 în deplasare și pe Rapid București (Liga 2), 3-2 (2-2, 2-2) pe teren propriu, după prelungiri, golul decisiv marcându-l în minutul 119.

ADVERTISEMENT

Și partida dintre Poli Iași – CFR Cluj (28 noiembrie) a fost mutată, la cererea echipei lui Dan Petrescu, din Copou în Gruia. Campioana a solicitat acest lucru pentru a „scăpa” de o deplasare lungă și obositoare chiar înainte de meciul cu ȚSKA Sofia din grupele Europa League (3 decembrie).

Programul 16-milor de finală ale Cupei României

Farul Constanța (Liga 2) – Academica Clinceni
Dinamo – Viitorul
Turris-Oltul Turnu Măgurele (Liga 2) – Sepsi Sfântu Gheorghe
Gloria Buzău (Liga 2) – FCSB
Hușana Huși (Liga 3) – Universitatea Cluj (Liga 2)
Chindia Târgoviște – Hermannstadt Sibiu
Poli Iași – CFR Cluj
FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș
Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3) – Petrolul Ploiești (Liga 2)
Concordia Chiajna (Liga 2) – FC Botoșani
Ripensia Timișoara (Liga 2) – Astra Giurgiu
Progresul Spartac București (Liga 3) – Universitatea Craiova
Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2) – FC Argeș
CSC Sânmartin (Liga 3) – Dunărea Călărași (Liga 2)
FC U Craiova (Liga 2)  – ASU Poli Timișoara (Liga 2)
AFK Csikszereda (Liga 2) – UTA

  • 7 Cupe ale României a cucerit Universitatea Craiova, având în vedere că FRF a recunoscut-o pe actuala echipă de primă ligă din Bănie urmașa „Craiovei Maxima”: 1977, 1978, 1981, 1983, 1991, 1993, 2018
  • 5 este locul pe care a încheiat turul de campionat Progresul Spartac în Seria 4 din Liga 3, serie în care lupta pentru promovare se va da între CSA Steaua, acum pe locul 1, neânvinsă (8 victorii, 2 egaluri) și FCSB 2, la doar două puncte în urmă, cele două rivale fiind „rupte” deja la 8 puncte peste restul plutonului

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 1,68 este cota pentru „PSFX”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT