News

Unul dintre cei mai căutati hackeri români a fost prins la București. FBI, recompensă de 750.000$

FBI, recompensă de 750.000$ pentru un hacker român. A fost prins la București
25.08.2021 | 21:26
Unul dintre cei mai cautati hackeri romani a fost prins la Bucuresti FBI recompensa de 750000
Unul dintre cei mai cautati hackeri romani, prins la Bucuresti. FBI, recompensă de 750.000$ Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dumitru Daniel Bosogioiu este căutat de către autoritățile din Statele Unite ale Americii de aproape nouă ani. FBI a pus și o recompensă substanțială pe capul acestuia.

Bărbatul a fost prins miercuri, 25 august, de polițiștii de la Secția 2. El ar fi autorul a numeroase fraude, care au adus prejudicii de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai cautati hackeri romani, prins la Bucuresti. FBI, recompensă de 750.000$

Dumitru Daniel Bosogioiu
Dumitru Daniel Bosogioiu, hacker român căutat e FBI
Sursa foto: FBI

Mandatul federal de arestare a fost emis pe numele lui Dumitru Daniel Bosogioiu la data de 20 decembrie 2012. În anul 2014, FBI a anunțat că oferă o recompensă de 750.000 de dolari pentru informații care duc la arestarea și / sau condamnarea lui acestuia.

Autoritățile americane rugau oamenii care dețin informații cu privire la bărbat să se adreseze celei mai apropiate ambasade sau consulat al SUA, dacă nu se află pe teritoriul american.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 40 de ani a fost identificat și reținut de polițiștii Bucureșteni: „la data de 25.08.2021, in baza unei informaţii, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au depistat o persoană pe numele căreia este emis un mandat de arestare provizorie de către autorităţile judiciare FBI -SUA,” a transmis Poliția Capitalei.

„În jurul orei 12:30, cei doi poliţişti l-au depistat pe bărbatul de 40 de ani, cercetat de autorităţile americane pentru săvârşirea infracţiunilor de asocierea in vederea săvârşirii de înşelăciuni prin mijloace electronice, spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi trafic cu mărci de servicii contrafăcute,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut hackerul român

Autoritățile americane în căutau pe hackerul român pentru presupusa sa participare la o schemă sofisticată de fraudă pe internet. Suspecții au postat diverse anunțuri sau reclame false pe site-uri de vânzări şi licitaţii din SUA.

Oamenii legii din SUA susțin că respectivele postări conțineau imagini și descrieri ale unor bunuri, mașini sau alte obiecte care nu existau. Ulterior, tranzacțiile erau negociate pe e-mail cu oameni din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

După ce se stabiliea un preț, infractorii le trimiteau celor înșelați facturi, care păreau că provin de la servicii legitime de plată online. Acestea conțineau instrucţiuni pentru plata în conturi bancare din Stalele Unite, deţinute de alţi suspecți.

Conturile bancare respective fuseseră deschise sub identităţi false, cu ajutorul unor pașsapoarte false, făcute în Europa de alți membri ai rețelei.

Printre altele, acuzațiile care i se aduc sunt de spălare de bani, trafic cu obiecte contrafăcute, fals și uz de fals sau transfer fraudulos de bani.

ADVERTISEMENT
Tags: