News

Unul dintre creatorii jocului S.T.A.L.K.E.R. a fost ucis pe frontul din Ucraina. În urma lui au rămas doi copii

Volodimir Iejov, unul dintre creatorii celebrului joc S.T.A.L.K.E.R. și-a pierdut viața în luptele din zona orașului ucrainean Bahmut. Bărbatul avea 38 de ani.
26.12.2022 | 22:03
Unul dintre creatorii jocului STALKER a fost ucis pe frontul din Ucraina In urma lui au ramas doi copii
Volodimir Iejov avea doi fii/ Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Volodimir Iejov era unul dintre voluntarii care s-au înrolat în armata ucraineană imediat după declanșarea invaziei ruse pe 24 februarie, scrie Ukrainska Pravda.

Iejov era cunoscut în comunitatea gamerilor în urma contribuției sale la crearea jocului video S.T.A.L.K.E.R.

ADVERTISEMENT

Astăzi, fratele meu, tată a doi copii, un prieten credincios cu o inimă sinceră, a murit apărând Ucraina. Spunea că un viitor fericit pentru copii noștri este făurit prin lupta pe care poporul ucrainean o duce acum. Sper că ai ajuns într-o lume mai bună, frate”, a scris pe Faceboo, Viaceslav Iejov, fratele lui Volodimir.

Iejov a lucrat pentru studioul ucrainean GSC Game World, dezvoltatorul seriei de jocuri S.T.A.L.K.E.R. Compania a donat 800.000 de dolari pentru susținerea efortului de război al Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Înfățișarea unuia dintre personajele din acest joc, Loki, era bazat chiar pe înfățișarea lui Volodimir.

Moartea lui Volodimir Iejov a fost evocată și de către Ministerul ucrainean a Apărării de la Kiev, printr-o postare pe Twitter.

ADVERTISEMENT

 

Volodimir Iejov, unul dintre dezvoltatorii jocului S.T.A.L.K.E.R., a murit în luptă aproape de Bahmut, apărând Ucraina de invadatorii ruși. Volodimir era tatăl a doi băieți. Glorie eternă eroului!”, se spune în postare.

Zona orașului Bahmut este locul unde s-au desfășurat lupte grele între ruși și ucraineni.