News

Unul dintre elevii lui Carmen Iohannis a luat 10 la BAC: ”Ne spunea mereu: faceți ceva ce vă place și ce iubiți, că banii vor veni”

Un elev al lui Carmen Iohannis de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu a luat 10 la BAC. Acesta dezvăluie ce sfaturi primeau el și colegii săi de la prima doamnă.
27.06.2022 | 18:04
Unul dintre elevii lui Carmen Iohannis a luat 10 la BAC Ne spunea mereu faceti ceva ce va place si ce iubiti ca banii vor veni
Un elev de 10 la BAC din Sibiu a avut-o ca dirigintă pe Carmen Iohannis: ”Ne spunea mereu: faceți ceva ce vă place, că banii vor veni”. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

La Bacalaureat 2022 s-au înregistrat 162 de medii de 10 la nivel național. Două dintre acestea vin din Sibiu, iar o notă perfectă îi aparține unui elev al lui Carmen Iohannis, soția președintelui.

Un elev de 10 la BAC din Sibiu a avut-o ca dirigintă pe Carmen Iohannis: ”Ne spunea mereu: faceți ceva ce vă place, că banii vor veni”

Doi elevi, ambii absolvenți la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu, au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, informează presa locală. E vorba de Pavel Mihăilescu și Vlad Mihălțan.

ADVERTISEMENT

Dacă Vlad a terminat la Științe la Naturii Intensiv germană, Pavel a absolvit la Științe ale Naturii Bilingv, engleză. Acesta din urmă a avut-o ca dirigintă pe Carmen Iohannis, prima doamnă a României.

Pavel Mihăilescu are numai cuvinte de laudă la adresa primei doamne a României, la care spune că a ținut foarte mult.

ADVERTISEMENT

”Doamna dirigintă ne-a învățat să fim, în primul rând, oameni. Ea ne spunea mereu: faceți ceva ce vă place și ce iubiți, că banii vor veni”, spune Pavel, pentru publicația Turnul Sfatului.

Pavel nu se aștepta să ia nota 10 la Bacalaureat

Tânărul din Sibiu a dat Bacalaureatul la limba română, la matematică, iar a treia probă a fost anatomia. El spune că nu se aștepta să-l ia cu media 10, pentru că a avut emoții la anatomie.

ADVERTISEMENT

”Vă spun sincer că nu mă așteptam. Am învățat mult, dar nu mă așteptam la note perfecte. La matematică nu am avut niciun fel de emoții. Chiar dacă subiectele au fost ușoare, pot spune, mândru de mine, că oricât de grele ar fi fost tot aș fi luat această notă.

La română nu am fost foarte sigur, deși am respectat baremul și am scris cât de bine și cât de frumos am putut și, sincer să fiu, cele mai mari emoții le-am avut la anatomie. Acolo, la subpunctul C, de la ultimul exercițiu a picat fiziologia analizatorului cutanat și în dimineața cu examenul am spus să învăț asta, dar n-am făcut-o și exact asta mi-a picat. Recunosc că m-am blocat puțin când am văzut, dar se pare că m-am descurcat”, spune Pavel, pentru publicația citată.

ADVERTISEMENT

Pavel a fost un elev silitor. El a terminat clasa a XI-a cu media 9,93 și clasa a XII -a cu media 9,90.

ADVERTISEMENT