News

Uraganele vor fi mai puternice în acest an decât de obicei. Avertismentul meteorologilor

22.05.2020 | 17:42
Uraganele vor fi mai puternice in acest an decat de obicei Avertismentul meteorologilor
ADVERTISEMENT

Uraganele vor fi mai puternice ca de obicei în 2020. Avertismentul a fost făcut de serviciile meteorologice americane, care au prognozat între trei și șase uragane de categorie 3 sau mai mare în Oceanul Atlantic în acest an.

Sezonul uraganelor afectează mai puternic ca niciodată omenirea

Neil Jacobs, responsabil în cadrul Agenţiei americane de observaţii oceanice şi atmosferice (NOAA), crede că șansele ca acest an să fie unul al dezastrelor sunt destul de mari.

ADVERTISEMENT

Există o probabilitate de 60% a unui sezon mai intens decât cel normal”, a explicat Neil Jacobs.

Sezonul 2020 va fi extrem de activ, conform meteorologului american, cu aproape 19 furtuni tropicale așteptate în Atlantic. 10 dintre aceste furtuni s-ar putea transforma în uragane.

ADVERTISEMENT

Vestea proastă o reprezintă riscul ca șase dintre acestea să atingă o intensitate de categoria 3, adică vânturi de cel puțin 178 de kilometri la oră.

Sezonul uraganelor durează oficial din 1 iunie până în 30 noiembrie, conform newsweek.ro. Vârful acestui sezon e în august în septembrie. În mod normal, într-un an media e de șase uragane, dintre care trei majore.

ADVERTISEMENT

Furtuna tropicală Arthur a fost prima care a debutat sezonul, însă a trecut prin largul Carolinei de Nord fără a afecta continentul american.

În condițiile în care previziunile meteorologilor vor fi corecte, omenirea va avea parte de cinci sezoane consecutive cu o intensitate peste normal. Gerry Bell, meteorolog principal în domeniul uraganelor a avertizat populația să fie pregătită, în condițiile în care evacuarea ar putea fi extrem de complicată în plină pandemie de Covid-19.

ADVERTISEMENT

„Se recomandă găsirea, în măsura posibilităţilor, a unor membri de familie sau a unor prieteni care locuiesc în afara zonelor (afectate de uragan) sau a unor hoteluri în afara zonei de evacuare”, a punctat expertul.

Principala problemă va fi reducerea numărului de locuri în adăposturi, din cauza măsurilor de distanțare socială.

ADVERTISEMENT
Tags: