News

Bacalaureat 2020, sesiune toamna. Ce subiecte au picat la Fizică

26.08.2020 | 15:20
Bacalaureat 2020 sesiune toamna Ce subiecte au picat la Fizica
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă toate subiectele pentru proba de Fizică a examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă, sesiune începută în 24 august 2020.

După ce au trecut de testul epidemiologic, la fel ca și colegii din sesiunea de vară a Bacalaureatului 2020, tinerii au avut de susținut mai multe probe.

ADVERTISEMENT

Examenul la proba de Fizică a început la ora 9:00, însă e bine de știut că toți candidații au fost nevoiți să se prezinte la școală la ora 7:30, pentru a intra în clasă cel târziu la ora 8:30.

Subiecte Fizică Bacalaureat 2020, în sesiunea de toamnă

UPDATE, 15:12. Ministerul Educației a publicat subiectele care au picat la proba de fizică de la Bacalaureat:

ADVERTISEMENT

Subiecte la proba de fizică – profil tehnic

Subiecte la proba de fizică, filiera teoretică – profil real

La fel ca și în sesiunea de vară la BAC 2020, elevii au avut de susținut diferite subiecte în funcție de filiera, profilul sau specializarea pe care au urmat-o.

Timpul de lucru a rămas de trei ore, în condițiile în care toate subiectele sunt obligatorii și doar 10 puncte sunt acordate din oficiu.

ADVERTISEMENT

Elevii au fost obligați să poarte mască de protecție, la fel ca și profesorii supraveghetori, însă au fost asigurați că sălile de clasă au fost dezinfectate extrem de strict.

Subiecte Fizică Bacalaureat 2020. Ca și o noutate, spre deosebire de alți ani, subiectele din această sesiune nu au inclus și materia din al doilea semestru școlar, tocmai pentru că elevii au fost nevoiți să rămână acasă și să învețe on-line, după posibilități.

ADVERTISEMENT

La sesiunea din august- septembrie s-au înscris 42.700 de candidați, 24.900 de candidați fiind din promoția 2019-2020.

De asemenea, 17.800 de candidați sunt din promoțiile anterioare, din alți ani, conform unui anunț al Ministerului Educației.

Conform programului oficial, marți, 25 august, a fost susținută proba obligatorie a profilului, în timp ce miercuri, 26 august, elevii vor susține proba la alegere a profiului și specializării.

Absolvenții de liceu din partea minorităților naționale vor susține pe 27 august proba scrisă la Limba și literatura română. Proba la la Limba și literatura română a deschis sesiunea de toamnă a BAC-ului în 24 august.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice”, au transmis reprezentanții MEC.

Rezultatele vor fi afișate în data de 2 septembrie, până la ora 12.00 și vor fi urmate de etapa depunerii contestațiilor în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 20:00.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, mai precizează reprezentanții minusterului.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor depuse de candidați, în perioada 3-4 septembrie, vor fi anunțate sâmbătă, 5 septembrie. Extrem de important, candidații trebuie să știe că nu au voie să încerce să fraudeze examenul, în caz contrar vor fi scoși din sala de examen.

ADVERTISEMENT