News
notix pixel id

Urs lovit de maşină la Odorheiu Secuiesc. Şoferul susţine că animalul era în mijlocul drumului

Un urs ar fi avariat un autoturism. Șoferul spune că l-a lovit în apropiere de Odorheiu Secuiesc.
26.05.2021 | 16:17
Urs lovit de maşină la Odorheiu Secuiesc. Şoferul susţine că animalul era în mijlocul drumului
Urs lovit de maşină la Odorheiu Secuiesc. Şoferul susţine că animalul era în mijlocul drumului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc marți seara, în jurul orei 22.00. Un șofer susține că și-a avariat mașina după ce a lovit un urs. Accidentul a avut loc pe DN 13 A, în apropiere de Odorheiu Secuiesc, în zona Băilor Seiche.

Directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Târnava Mare, din Odorheiu Secuiesc, Mărmureanu-Biro Leonard a declarat că se încearcă găsirea animalului, pentru a se asigura că nu a fost lovit.

Urs lovit de mașină la Odorheiu Secuiesc

Un șofer în vârstă de 55 de ani, a anunțat autoritățile că ar fi lovit un urs care se afla pe drum.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului mașina sa a fost avariată. Accidentul a avut loc pe DN 13 A, în zona Băilor Seiche, în apropiere de Odorheiu Secuiesc.

“S-a acționat în zonă pentru găsirea animalului, cu o echipă formată din polițiști, voluntari și membri ai asociației de vânătoare, dar ursul nu a fost identificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu s-au găsit urmele ursului, dar nu se știe dacă acesta a fost rănit. În cazul în care prezintă răni animalul ar putea reprezenta un real pericol.

“Nu știm dacă e rănit, dacă a plecat mai departe. Până când nu o să știm sigur că a plecat sau că e rănit, pentru că e o problemă că au venit destui culegători de ciuperci, mai umblă oamenii prin pădure.

ADVERTISEMENT

Nouă ne e frică să nu cumva să dea cineva peste el”, a spus Mărmureanu-Biro Leonard, directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Târnava Mare.

În ultimele săptămâni localnicii au anunțat prezența în zonă a patru urși.

Urși alungați din Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc

La începutul lunii mai, jandarmii au fost chemați să alunge mai mulți urși de la marginea orașelor Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc. De fiecare dată echipajele de intervenție nu au mai găsit niciun animal când au ajuns la fața locului.

ADVERTISEMENT

Locuitorilor li s-a recomandat să sune imediat la 112 în astfel de situații. Să nu încerce să intervină, să nu depoziteze resturi menajere, să nu-i hrănească pe urși și nici să nu încerce să-i filmeze sau fotografieze, pentru că își pot pune viața în pericol.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri