Sport

US Open 2021, sferturi de finală. Emma Răducanu scrie istorie la New York! S-au stabilit toate semifinalele. Video

FANATIK.RO vă prezintă informații despre meciurile din cadrul sferturilor de finală ale turneului de Grand Slam US Open 2021 la care românii continuă să fie prezenți doar în probele de dublu
09.09.2021 | 09:45
US Open 2021 sferturi de finala Emma Raducanu scrie istorie la New York Sau stabilit toate semifinalele Video
ADVERTISEMENT
09-09-2021
07:08

Novak Djokovic își continuă drumul spre titlu

Novak Djokovic a avut nevoie de 3 ore și 30 de minute pentru a trece în sferturi de Matteo Berrettini, cu scorul de 5-7, 6-2, 6-2, 6-3. În semifinale, el îl va înfrunta pe Alexander Zverev, care l-a învins pe Lloyd George Harris cu 7-6 (6), 6-3, 6-4.

A doua semifinală masculină se va disputa între Daniil Medvedev și Felix Auger Aliassime.

09-09-2021
07:00

Maria Sakkari, în premieră în semifinale

Maria Sakkari(18 WTA) s-a calificat în premieră în semfinalele US Open, după ce a trecut în sferturi de Karolina Pliskova cu scorul de 6-4, 6-4. În penultimul act, ea o va întâlni pe Emma Răducanu, care o învinsese pe Belinda Bencic cu 6-3, 6-4.

Cealaltă semifinală le va pune față în față pe Leylah Fernandes și pe Aryna Sabalenka.

08-09-2021
21:32

Alexander Zverev nu a avut deloc probleme cu Lloyd Harris şi merge în semifinale

Alexander Zverev îşi continuă forma senzaţională şi obţine calificarea în semifinale la US Open. A trecut fără probleme de sud-africanul Lloyd George Harris, scor 7-6 (6), 6-3, 6-4.

În semifinale, Zverev îl va înfrunta pe învingătorul din partida Novak Djokovic – Matteo Berrettini, programată în jurul orei 03:30 în această noapte. Daniil Medvedev – Felix Auger-Aliassime este cealaltă semifinală. 

08-09-2021
17:50

Super victorie pentru Emma Răducanu! A învins-o pe Belinda Bencic şi este în semifinale la US Open 2021

Emma Răducanu a învins-o în două seturi pe Belinda Bencic, scor 6-3, 6-4, şi s-a calificat în semifinale la US Open 2021. O va înfrunta pe învingătoarea dintre Maria Sakkari şi Karolina Pliskova. Leylah Fernandez – Aryna Sabalenka este semifinala care a fost stabilită încă de ieri la New York.

Emma Răducanu este prima jucătoare din istorie care, venită din calificări, reuşeşte să ajungă până în semifinale la Flushing Meadows. Mai mult, nu a pierdut niciun set în competiţie. Nici în calificări, nici pe tabloul principa. Opt partide deja disputate la New York.

08-09-2021
11:12

Emma Răducanu, emoționată de întâlnirea cu Simona Halep la US Open

Jucătoarea britanică cu origini românești, Emma Răducanu, a mărturisit că a fost copleșită de emoții atunci când s-a reîntâlnit cu Simona Halep, la US Open.

De altfel, jucătoarea de 18 ani, a recunoscut că fostul lider WTA și Na Li sunt exemplele ei în carieră.  ”Idolii mei sunt Simona Halep şi Li Na. E absolut incredibil să o văd pe aici, la o plimbare şi să ne salutăm. I-am spus ’Bună!’. Este o experienţă incredibilă”, a spus mărturisit Emma Răducanu pentru Eurosport.

 

Anul acesta jucătoarea clasată pe poziția 150 în topul WTA a ajuns până în turul 4 la turneul de la Wimbledon, iar calificarea în sferturile US Open reprezintă, deocamdată, cea mai importantă performanță a carierei.

08-09-2021
07:12

S-au stabilit primele semifinale pe tablourile de simplu feminin și masculin

Leylah Fernandes a detonat bomba sferturilor de finală pe tabloul de simplu feminin și a învins-o pe Elina Svitolina cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6 chiar în ziua în care a împlinit 19 ani. În semifinale, ea o va întâlni pe Aryna Sabalenka, care a dispus de Barbora Krejcikova cu scorul de 6-1, 6-4.

Pe tabloul de simplu masculin, Daniil Medvedev îl va înfrunta în penultimul act pe Felix Auger Aliassime, care a beneficiat de retragerea lui Carlos Alcaraz la scorul de 6-3, 3-1.

07-09-2021
23:52

Horia Tecău a fost eliminat în sferturile de finală la US Open 2021

Horia Tecău și Kevin Krawietz au fost eliminați în sferturile de finală la US Open 2021 de perechea Steve Johnson / Sam Querrey, scor 2-6, 6-7 (5). Americanii vor juca în semifinale cu perechea Ram / Salisbury.

România păstrază șanse să meargă în semifinale la US Open în proba de dublu feminin. Miercuri vor juca în sferturi Monica Niculescu și Gabriela Ruse, care le înfruntă pe Alexa Guarachi și Desirae Krawczyk. Acestea din urmă au trecut în optimi de Raluca Olaru și Nadiya Kechinok.

La simplu, Leylah Fernandes a învins-o pe Elina Svitolina pentru o calificarea istorică în semifinale la US Open 2021, chiar în ziua în care împlinea 19 ani. Va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Krejcikova şi Sabalenka.

La masculin, Daniil Medvedev a trecut de Botic van de Zandschulp şi joacă în sferturile de finală cu învingătorul dintre Carlos Alcaraz şi Felix Auger-Aliassime.

07-09-2021
15:55

Daniil Medvedev - Botic van de Zandschulp 6-3, 6-0, 4-6, 7-5

FINAL: Daniil Medvedev – Botic van de Zandschulp 6-3, 6-0, 4-6, 6-4

  • Medvedev merge în semifinale, chiar dacă a cedat și primul set în acest turneu.

Programul sferturilor de finală pe tablourile de simplu se deschide pe arena Arthur Ashe, cu partida dintre Daniil Medvedev, favorit 2, și Botic van de Zandschulp, locul 117 ATP. Olandezul este marea surpriză a turneului, după ce a trecut, printre alții, de Casper Ruud și Diego Schwartzmann.

Învingătorul dintre Medvedev și Van de Zandschulp va juca în semifinale cu învingătorul din duelul Carlos Alcaraz – Felix Auger-Aliassime, programată ceva mai târziu, tot pe arena Arthur Ashe.

Gata, US Open 2021 a intrat în sferturile de finală, faza în care s-a strâns aproape toată crema tenisului mondial, pe lângă care s-au strecurat și lupii tineri, din generația Pro 18, cum sunt spaniolul Carlos Alcaraz, Leylah Fernandez și Emma Răducanu, jucătoarea cu origini românești, care reprezintă Marea Britanie.

US Open 2021 sferturi de finală. Programul meciurilor

Masculin

Marți, 7 septembrie, ora 19:00

van de Zandschulp – Medvedev

Miercuri, 8 septembrie

ora 03:00 Auger-Aliassime – Alcaraz

ora 19:00 A. Zverev – Harris

Joi, 9 septembrie, ora 03:00

Djokovic – Berrettini

Feminin

Marți, 7 septembrie, ora 21:00

Svitolina – Fernandez

Miercuri, 8 septembrie

ora 02:00 Krejcikova – Sabalenka

ora 21:00 Răducanu – Bencic

Joi, 9 septembrie, ora 02:00

Pliskova – Sakkari

Noi am încheiat conturile în concursul de simplu feminin odată cu demonstrația de forță și de virtuozitate a ucrainencei Elina Svitolina în fața unei Simone Halep care a dat tot ce poate la acest moment, insuficient pentru a o putea doborî pe cea devenită de curând doamna Monfils și care pare un robot perfect setat pentru orice minge.

ADVERTISEMENT

Mai suntem încă în cursă în probele de dublu. Horia Tecău, unul dintre veteranii circuitului masculin la dublu și germanul Kevin Krawietz vor juca în sferturi marți, 7 septembrie, cu perechea americană Johnson/Querrey și deși sunt favoriții nr.6 nu vor avea viață ușoară în fața celor doi giganți.

Monica Niculescu și Gabriela Ruse vor juca miercuri

La feminin tandemul Monica Niculescu /Gabriela Ruse vor întâlni un dublu experimentat, Guarachi-Krawczik, patru ani de când joacâ împreună față de ale noastre, la prima experiență comună, jocul urmând a avea loc miercuri, 8 septembrie. O misiune grea pentru Monica și Gabriela, dar nu imposibilă.

ADVERTISEMENT

În concursul de simplu masculin liderul mondial și principalul favorit, sârbul Novak Djokovic, a pierdut câte un set în turul 3, la japonezul Nishikori și optimi, la americanul Broobsky, alt reprezentant al noului val și acum se va duela cu italianul Matteo Berrettini, cu care deja s-a mai întâlnit. Nole mai are trei meciuri până la realiza Golden Slam, câștigarea a toate cele patru turnee de Grand Slam într-un an.

Revelația Carlos Alcaraz poate ajunge în semifinale

Marți, în primele două meciuri la simplu masculin rusul Daniil Medvedev e superfavorit în fața surprinzătorului olandez Botic van de Zandschulp, care l-a eliminat pe argentinianul Schwarzmann iar revelația Carlos Alcaraz se va bate cu canadianul Auger-Aliassime. Ultimul sfert de finală va fi între germanul Alexander Zverev și sud-africanul Lloyd Harris, alt jucător tânăr care a explodat la US Open.

ADVERTISEMENT

Competiția feminină a oferit mai multe surprize decât la bârbați, unde doar eliminarea grecului Stefanos Tsitsipas de către noul Nadal, Carlos Alcaraz, a fost o mare bombă. La fete liderul mondial Ashleigh Barty și locul 2, Naomi Osaka, și-au făcut de mult bagajele, nipona anunțând că este posibil să se retragă definitiv, deoarece nu mai simte nici o motivație și nici o plăcere jucând tenis.

Emma Răducanu, evoluție senzațională

Dintre numele cunoscute au rămas în competiție bielorusa Aryna Sabalenka, Karolina Pliskova din Cehia și Elina Svitolina, alături de care elvețianca Belinda Bencic și grecoaica Maria Sakkari în sfârșit încep să arate potențialul uriaș de care dispun dar nu l-au exprimat niciodată atât de evident.

ADVERTISEMENT

Însă turneul feminin ne-a prilejuit și plăcuta surpriză de a vedea că britanica de origini românești, Emma Răducanu, nu a dansat doar o săptămânâ la Wimbledon ci confirmâ din plin la US Open formidabilul ei salt calitativ, ajungând în sferturi de o manieră impresionantă, victorie fără drept de apel, a pierdut doar trei ghemuri, la americanca Shelby Rogers, nimeni alta decât învingătoarea lui Ashleigh Barty cu un tur mai înainte!

Leylah Fernandez, canadianca surpriză

Și impresionează la fel de mult evoluția neașteptat de sigură dar și de plină de tehnicitate a canadiencei de culoare Leylih Fernandez, care a eliminat-o în optimi pe experimentata jucătoare germană Angelique Kerber. Canada are viitor frumos la feminin, cu Bianca Andreescu și această Leylah Fernandez.

În optimi primul meci va fi marți, 7 septembrie, între Elina Svitolina și Leylah Fernandez, după care în noapte la București, se va juca al doilea meci, Barbora Krejcikova – Aryna Sabalenka, partidă dificilă pentru campioana cehoiacă de la Roland Garros.

Pe cine văd specialiștii câștigători la US Open 2021

Miercuri vor avea loc ultimele două partide la simplu feminin. Emma Răducanu se va bate cu Belinda Bencic pentru un loc în semifinale iar Karolina Pliskova va avea viață extrem de grea cu grecoiaca Maria Sakkari, cea care a trecut în optimi după un joc dramatic, în trei seturi, de Bianca Andreescu.

Opiniile specialiștilor privind câștigătorii US Open 2021 merg înspre Novak Djokovic la masculin și respectiv Elina Svitolina în întrecerea feminină. Svitolina nu a câștigat niciodată vreun turneu de Grand Slam, deși are 16 succese în circuitul WTA și părerea oamenilor din tenis este că a sosit momentul primului succes de anvergură din carieră.

ADVERTISEMENT