Sporturi

Oficial: US Open se va juca la data stabilită în calendar. Foarte multe nume mari nu vor fi prezente

17.06.2020 | 14:34
Oficial US Open se va juca la data stabilita in calendar Foarte multe nume mari nu vor fi prezente
ADVERTISEMENT

Este lămurită situaţia cu privire la desfăşurarea celui de-al patrulea turneu tradiţional de Grand Slam, US Open, care se desfăşoară anual de la sfârşitul lunii august şi până la 13 septembrie pe terenurile de la Flushing Meadows.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a făcut anunţul oficial al disputării competiţiei la programul stabilit, dar a precizat că va fi un cu totul altul US Open, ca urmare a măsurilor speciale de securitate sanitară care vor fi luate.

ADVERTISEMENT

“Suntem încântați de faptul că US Open va avea loc în Queens în perioada 31 august – 13 septembrie. Autoritățile vor lua măsuri de precauție extraordinare, dar important este că va avea loc.”

US Open şi-a păstrat data tradiţională

Cuomo a mai precizat că decizia menţinerii turneului la New York, deşi acesta a fost oraşul cel mai lovit de pandemia de coronavirus, a fost luată după ce s-a observat o reducere semnificativă a cazurilor de infectare şi după ce organizatorii au asigurat că sunt pregătite cele mai severe măsuri de precauţie.

ADVERTISEMENT

Dacă New York nu ar fi fost considerat un loc sigur, US Open tot ar fi avut mari şanse de a se desfăşura, dar fie la Orlando, fie la Indian Wells, localitatea care a declarat prima forfait în martie, din cauza pandemiei, înainte ca tot sportul să fie paralizat luni de zile.

Restricţiile i-au determinat pe mulţi jucători importanţi să spună „nu”

Deşi americanii au făcut totul ca turneul de la Flushing Meadows să se poată juca, decizia de a impune un set de măsuri cu adevărat dure sportivilor participanţi a dus la renunţarea multor nume mari din ATP şi WTA de a participa la ultimul Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Obligaţia ca toţi sportivii să locuiască în acelaşi hotel, de a restrânge drastic numărul membrilor din stafful lor tehnic, de a nu avea dreptul ca în tribune să se afle mai mult de o persoană pentru fiecare jucător, au produs multă iritare şi au avut drept consecinţă anunţul de forfait la scară foarte mare.

Nici Simona Halep nu participă

Simona Halep face şi ea parte din categoria celor care nu vor fi prezenţi la US Open, anunţând că va participa doar la competiţiile care se vor desfăşura în Europa. Nici Elina Svitolina, Petra Kvitova sau Karolina Pliskova nu vor merge în SUA din circuitul feminin, iar la masculin, în afara accidentatului Roger Federer şi celelalte două nume uriaşe, liderul mondial Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal sunt decişi să spună nu la US Open.

ADVERTISEMENT

În schimb vor merge o săptămână mai târziu la Roland Garros, reprogramat din luna iunie, astfel încât singurul turneu de Grand Slam care nu va avea loc în acest an va rămâne Wimbledon, unde organizatorii nu sunt deloc în pierdere, deoarece au de încasat o poliţă de asigurare pentru cazuri în care turneul s-ar anula pe motiv de pandemie! Iar la Roland Garros se studiază serios varianta de a se juca cu spectatori, urmând a se stabili numărul acestora respectând distanţarea socială.

ADVERTISEMENT