News

USR îi face plîngere la DNA primarului Sectorului 3, Robert Negoiță. „15 milioane de euro s-au scurs în buzunarele apropiaților lui”

USR îi face plângere penală primarului Robert Negoiță, pentru deturnare de fonduri. Sectorul 3, lipsit de 15 milioane de euro, potrivit acuzațiilor
27.03.2024 | 16:05
USR ii face plingere la DNA primarului Sectorului 3 Robert Negoita 15 milioane de euro sau scurs in buzunarele apropiatilor lui
USR îl acuză pe Negoiță că ar fi oferit contracte cu dedicație apropiaților / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Viceprimarul USR al Sectorului 3, Lucian Judele, și deputatul USR Emanuel Ungureanu au depus, miercuri, o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție pe numele primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, și a administratorului Sectorului 3, Daniel Ciobîcă. USR îi acuză pe aceștia din urmă de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și înșelăciune.

USR: Peste 15 milioane de euro s-au scurs din bugetul Sectorului 3

Lucian Judele, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3, și Emanuel Ungureanu, deputat USR, au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, și a administratorului public al Sectorului 3, Marius Daniel Ciobîcă, a informat, miercuri, USR București. „Peste 15 milioane de euro s-au scurs din bugetul Sectorului 3 în buzunarele apropiaților lui Negoiță”, potrivit USR

ADVERTISEMENT

USR îi acuză pe Robert Negoiță și pe Marius Ciobîcă de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, înșelăciune și conflict de interese în contracte de peste 15 milioane de euro.

Potrivit USR București, Marius Ciobîcă ar fi oferit contracte firmei Greenwise Solutions (deținută de Alina Gabriela Anton, cumnata lui Ciobîcă) contracte în valoare de 400.000 de euro, prin achiziție directă, pentru coșuri de gunoi și suporți pentru saci menajeri.

ADVERTISEMENT

Tot pentru Greenwise Solutions au fost atribuite contracte saci menajeri și recipiente de colectare a deșeurilor, în valoare de 890.000 de euro, încheiate cu Direcţia Generală de Salubritate Sector 3, potrivit USR.

„Ulterior, în 2022 și 2023, Robert Negoiță l-a delegat pe administratorul public Marius Daniel Ciobîcă să aprobe și să semneze caietele de sarcini pentru licitația lucrărilor pentru sisteme îngropate, respectiv pentru pavele și borduri, în valoare de aproximativ 14 milioane de euro, licitație câștigată de societatea Challenge Concept SRL, care aparține tot partenerei de viață a fratelui administratorului public Marius Daniel Ciobîcă”, mai arată USR București.

ADVERTISEMENT

„Au sustras bani din Primăria Sectorului 3”

„Astăzi, am depus un denunţ la DNA împotriva domnului primar Robert Sorin Negoiţă şi a domnului fost administrator public al Sectorului 3 Daniel Ciobîcă. Dânşii s-au organizat într-un grup infracţional prin care au sustras bani din Primăria Sectorului 3. Familia Negoiţă a împrumutat domnului Ciobîcă bani cu care au cumpărat jumătate din clădirea Belvedere, bani pe care familia domnului Ciobîcă i-a returnat familiei Negoiţă la doar şase luni, din profitul pe care l-a câştigat din contractele pe care societatea (…) le-a făcut cu Primăria Sectorului 3”, a declarat Lucian Judele, la sediul DNA.

„Acum o săptămână, am cerut insistent demisia administratorului Ciobîcă, între timp la presiunea noastră a tuturor, jurnaliști, cetățeni și noi, din primărie, înțeleg că a făcut acest gest. Dar nu este îndeajuns, trebuie să răspundă în fața legii, atât el cât și primarul Negoiță, care trebuie să-i urmeze urgent exemplul și să plece din Primăria Sectorului 3”, a spus candidatul URS pentru Primăria Sectorului 3.

ADVERTISEMENT