News

USR, plângere penală la DNA împotriva primarilor Gabriela Firea și Daniel Florea. Ce acuzații se aduc edililor

20.06.2020 | 20:02
USR plangere penala la DNA impotriva primarilor Gabriela Firea si Daniel Florea Ce acuzatii se aduc edililor
USR, plângere penală la DNA împotriva primarilor Gabriela Firea și Daniel Florea. Ce acuzații se aduc edililor. Sursa foto: Inquam Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

USR a depus o plângere penală la DNA împotriva primarilor Gabriela Firea și Daniel Florea.

Acțiunea în Instanță a partidului condus de Dan Barna vine după incidentul în care Nicușor Dan a fost implicat săptămâna trecută.

Candidatul PNL/USR la funcția de primar general al Capitalei a fost întrerupt din conferința de presă de mașinile de gunoi ale Primăriei Sector 5.

ADVERTISEMENT

USR, denunț penal pe numele primarilor Gabriela Firea și Daniel Florea

USR Sector 5 a reacționat în Justiție după evenimentul de săptămâna trecută, când candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a fost întrerupt din conferința de presă de mașinile de gunoi ale Primăriei Sector 5.

Organizația locală a partidului lui Dan Barna a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție pe numele Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, și împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea. Infracțiunile vizate sunt abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

ADVERTISEMENT

”USR Sector 5 a înaintat Directiei Naționale Anticorupție un denunț penal împotriva lui Daniel Florea și a Gabrielei Firea, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.”, anunță partidul.

USR: ”Comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD”

USR acuză direct PSD-ul că ar fi complotat la bruierea conferinței de presă de joi a lui Nicușor Dan, rivalul Gabrielei Firea la postul de primar general al Capitalei.

ADVERTISEMENT

”Deoarece comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD, Daniel Florea a orchestrat perturbarea prin zgomot (claxoane, motoare ambalate) și dușuri cu dezinfectant a participanților la conferința de presă susținută de Nicușor Dan ieri, candidatul dreptei la primăria capitalei.

Totodată, în zona în care Nicușor susținea conferința de presă au fost parcate autoutilitarele inscripționate cu însemnele primarului (#DF, #Fapte) pentru a obtura vederea spre zona pentru care Nicușor propune metrou ușor pe infrastructura existentă de cale ferată, în vreme ce #DF o desființează.”,

ADVERTISEMENT

Firea, Florea și prietenii lor sunt nervoși pentru că e doar o chestiune de timp până pierd Bucureștiul. Tic Tac!”, mai scrie partidul pe Facebook.

Evenimentul de joi vine după episodul din 6 iunie, când viceprimarul Aurelian Bădulescu a încercat să boicoteze o altă conferință de presă, vorbind peste Nicușor Dan și nepermițându-i acestuia să-și expună punctul de vedere.

ADVERTISEMENT