Life

Utilizatorii WhatsApp care vor fi nevoiți să plătească o taxă. Noile modificări din 2024 care afectează aplicația

Vești proaste pentru unii utilizatori de WhatsApp. Aceștia ar putea fi nevoiți să plătească pentru anumite conversații de pe aplicație în 2024.
10.01.2024 | 13:07
Utilizatorii WhatsApp care vor fi nevoiti sa plateasca o taxa Noile modificari din 2024 care afecteaza aplicatia
Ce utilizatori vor fi nevoiți să plătească pentru WhatsApp. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Aplicația WhatsApp este vizată de anumite schimbări în 2024. Anumiți utilizatori ar putea fi obligați să plătească o anumită taxă pentru a putea să se bucure de conversațiile lor. Cine sunt cei vizați și despre ce este vorba?

Ce utilizatori vor fi nevoiți să plătească pentru WhatsApp

Anul acesta vor fi implementate noi reguli pentru cei care au smartphone-uri. Asta înseamnă că milioane de oameni vor trebui să plătească noi taxe pentru a-și păstra vechile conversații de pe WhatsApp.

ADVERTISEMENT

Conform Mirror însă, există o modalitate prin care pot fi evitate taxele. Înainte de asta însă este bine să știm care sunt utilizatorii aflați în această situație anul acesta și despre ce taxă este vorba.

La sfârșitul anului trecut, Google a făcut un anunț important. Gigantul tehnologic preciza că de la începutul anului 2024, toți utilizatorii de Android vor vedea că backup-urile WhatsApp vor fi luate în considerare în totalul de stocare în cloud.

ADVERTISEMENT

În acest moment, aplicația WhatsApp este complet separată. Asta înseamnă că poți păstra mii de mesaje și imagini fără să consumi spațiul disponibil oferit de Google. Acum însă, lucrurile se vor schimba.

“Ca o atenționare importantă, copiile de rezervă WhatsApp pe Android vor începe în curând să conteze în limita de stocare în cloud a contului Google, similar cu modul în care sunt gestionate copiile de rezervă WhatsApp pe alte platforme mobile”, a anunțat Google într-o postare pe blog.

ADVERTISEMENT

Cine sunt primii vizați? La finele anului trecut, utilizatorii WhatsApp Beta au fost afectați. Treptat însă, toți utilizatorii WhatsApp care au telefoane cu Android vor vedea efectele noii ”taxe”.

Cum poți evita taxa suplimentară de la Google

“Această schimbare va începe mai întâi să fie implementată pentru utilizatorii WhatsApp Beta începând cu decembrie 2023. Apoi treptat, pentru toți utilizatorii WhatsApp pe Android începând cu începutul anului viitor.”, mai arăta sursa citată.

ADVERTISEMENT

În prezent, Google oferă 15GB de date gratuite. Odată ce limita este atinsă însă, utilizatorul trebuie să plătească. Google are o serie de planuri disponibile. Spre exemplu, în Marea Britanie, 100GB de stocare costă 1,99 lire sterline pe lună.

De cealaltă parte, utilizatorii care doresc 200GB vor avea de scos din buzunar 2,49 lire sterline pe lună. Mai există și alte planuri mai scumpe care ajung să coste peste 8 lire sterline.

Ce să faci dacă vrei să păstrezi conversațiile de pe WhatsApp? Există o soluție, arată Mirror. O modalitate simplă de a opri taxele este să ștergi toate fișierele, fotografiile și videoclipurile vechi din contul Google.

Eliberarea spațiului face astfel loc pentru conversațiile dorite. “Copiile de rezervă WhatsApp pe Android vor continua să funcționeze, atâta timp cât aveți spațiu disponibil în spațiul de stocare din contul Google. Dacă vă atingeți limita de stocare, va trebui să eliberați spațiu pentru a relua copiile de rezervă prin eliminarea elementelor de care nu aveți nevoie”, a confirmat Google.

ADVERTISEMENT