Sport

Va juca Horațiu Moldovan la Euro 2024? Mihai Stoica, mesaj tranșant pentru portarul lui Atletico: ”E greu de crezut”

Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a venit cu argumente pro și contra pentru care ar trebui convocat Horațiu Moldovan la Euro 2024.
09.02.2024 | 09:27
Va juca Horatiu Moldovan la Euro 2024 Mihai Stoica mesaj transant pentru portarul lui Atletico E greu de crezut
Va juca Horațiu Moldovan la Euro 2024? Argumente pro și contra din partea lui Mihai Stoica. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Euro 2024 este cea de-a șaptesprezecea ediție a Campionatului European de Fotbal, organizată de UEFA. Echipa națională de fotbal a României va fi prezentă la turneul final din Germania, făcând parte din Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda).

Mihai Stoica, argumente pro și contra pentru care ar trebui chemat Horațiu Moldovan la Euro 2024

Mihai Stoica a vorbit despre o posibilă neconvocare a lui Horațiu Moldovan la Euro 2024, având în vedere statutul de rezervă pe care îl are la Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

”La Horaţiu Moldovan ai variante, pentru postul de portar. În afară de meciurile naţionalei, Moldovan are experienţă internaţională zero. E greu de crezut că, dacă nu va apăra deloc, ceea ce se va întâmpla, va fi numărul unu.

Dacă va fi premiat pentru că fără el nu se califică naţionala şi se consideră un premiu participarea la Euro pentru cei care au contribuit decisiv, atunci va apăra el. Eu nu spun că aşa trebuie să se judece, eu doar prezint variantele. Pentru că altfel nu ar avea niciun motiv nici măcar să fie în lot pentru Euro”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan, trecut pe lista UEFA de Atletico Madrid

Fostul portar al Rapidului s-a transferat la Ateltico Madrid în această iarnă, în schimbul sumei de 800.000 de euro. Acesta nu a reușit să își facă încă debutul la echipa din capitala Spaniei, fiind doar rezerva lui Jan Oblak.

Cu toate acestea, Horațiu Moldovan își poate îndeplini visul de a juca în Champions League, după ultima decizie a lui Atletico. Clubul l-a inclus pe român pe lista UEFA, iar primul meci programat este pe 13 februarie, în deplasarea de la Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Ce șanse are Horațiu Moldovan de a fi titular la Atletico

Rivalul lui Horațiu Moldovan din poarta lui Atletico tocmai a atins o bornă istorică. Jan Oblak a bifat meciul cu numărul 425 în toate competitțiile pentru echipa antrenată de Diego Simeone, ajungând pe locul șase în clasamentul all-time.

În aceste condiții, internaționalul român are șanse minime de a ajunge să apere poarta lui Atletico în viitorul apropiat. Pe lângă recordul proaspăt atins, Oblak este portarul cu cele mai multe meciuri din istoria de 120 de ani a clubului spaniol.

ADVERTISEMENT

Liderul în clasamentul all-time al aparițiilor în tricoul „rojiblanco” este Koke, căpitanul echipei. Acesta și-a petrecut întreaga carieră la Ateltico, evoluând în 683 de meciuri, în toate competițiile.

ADVERTISEMENT