Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Va lovi criza în patronii grei din fotbalul românesc? Gigi Becali vorbește despre Șucu, Rotaru și Varga

Gigi Becali a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre criza care ameninţă inclusiv fotbalul. Patronul FCSB e optimist şi crede că finanţatorii nu vor avea nicio problemă.
17.02.2024 | 21:10
Va lovi criza in patronii grei din fotbalul romanesc Gigi Becali vorbeste despre Sucu Rotaru si Varga
Va lovi criza în patronii grei din fotbalul românesc? Gigi Becali vorbește despre Șucu, Rotaru și Varga. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O nouă criză economică ameninţă toate domeniile de activitate, inclusiv fotbalul. Însă, Gigi Becali este optimist şi consideră că România nu traversează un moment de criză.

Va lovi criza în patronii grei din fotbalul românesc? Gigi Becali este optimist: “La noi n-o să fie!”

Patronul FCSB a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre acest subiect şi crede că finanţatorii din fotbal nu au niciun fel de probleme financiare, dându-i ca exemplu pe Dan Şucu şi Mihai Rotaru:

ADVERTISEMENT

“Când spunea lumea că vine criza după pandemie spuneam că va fi extraordinar de bine pentru noi. A venit şi am luat 80 de miliarde din PNRR şi văd că se măreşte salariul minim, salariul mediu.

Eu spun ce se întâmplă, nu spun din ce. Apoi a venit războiul. I-am spus că o să ne folosească nouă. Normal, nu e bine să fie război. Noi, cât timp suntem în Europa… Cum să vă explic… 

ADVERTISEMENT

Când stai în parcul Herăstrău, dar ai acolo o magherniţă, care nu le place oamenilor. Încet-încet vine administraţia parcului şi face magherniţa. Atâta timp cât suntem în sărăcia în care suntem, mai jos de atât nu putem. 

Chiar de ar fi criză, la noi n-o să fie. Avem noi vreo industrie? Facem noi miliarde din exporturi? Noi luăm 80 de miliarde din PNRR. Şi plătim 2 miliarde la Roşia Montana.

ADVERTISEMENT

“Eu, Rotaru, Şucu, suntem oameni pentru care nu contează criza”

Ce criză? Avem baze NATO, rachete, alea, alea… Acolo unde sunt americanii şi unde sunt bazele, sunt şi bani. Nu vă mai luaţi după ăia. Vai dar ce criză este de 4 ani? 

La fotbal nu iei pătrunjel de la piaţă. Eu, Rotaru, Şucu, suntem oameni pentru care nu contează criza. Pentru mine nu contează, pentru Şucu nu contează. Şucu are o afacere de 200-300 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Pentru ăia ia 15-20 de milioane împrumut de la bancă. Dă banii la bancă şi a trecut criza. Rotaru are afaceri, nu-i un om care stă în ceva. Are şi bani cash. Nu este un om riscant. Stă tot timpul acoperit. 

Nu e o problemă pentru el să dea. O să treacă 3 ani şi dă Rotaru 10 milioane din rezerva pe care o are. Primăriile o să dea bani la fotbal în continuare. Care criză?”, a spus Gigi Becali.

Patronul celor de la FCSB dă exemplul din SuperBowl unde un tichet a ajuns să coste 70.000 de dolari şi premiile crescute de UEFA pentru competiţiile europene, care contrastează cu criza economică anunţată:

“La meciul de fotbal masculin, 70.000 de dolari biletul. Mai poate fi criză? Tu îmi spui de România? Noi suntem terchea-berchea. Contează ce e în Statele Unite, Germania şi ce face UEFA. Aia contăm noi.

Şi ce face America? 70.000 de dolari biletul. Ce face UEFA? Cinci milioane în plus la Champions League. Noi asta tre să vedem şi să avem inteligenţă. Să nu ne luăm după celelalte minciuni”, a spus Becali la FANATIK SUPERLIGA.

Va lovi criza în patronii grei din fotbalul românesc? Gigi Becali vorbește despre Șucu, Rotaru și Varga

ADVERTISEMENT
Tags: