ADVERTISEMENT
News

Vaccin COVID-19: Nelu Tătaru a anunțat câte doze va primi România din prima tranșă cumpărată de Uniunea Europeană

Autor: Robert Cristea | 03.09.2020 | 16:03

Nelu Tătaru a declarat, joi, la Ploieşti, că România va primi un număr substanțial de doze de vaccin COVID-19. Virusul a schimbat viețile tuturor și a reimaginat universul în care trăim.

ADVERTISEMENT

Recent, Uniunea Europeană a anunțat că va cumpăra un vaccin împotriva coronavirus de la o compania farmaceutică britanico-suedeză. Este vorba de achiziția de 300 de milioane de doze, în urma unui contract cu AstraZeneca.

Aflat în vizită la Ploiești, pentru a lămuri situția complicată de acolo, Ministrul Sănătății a precizat că România va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, adică 4% din totalul primei tranșe.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru: România va primi peste 1 milion de doze de vaccin COVID-19

„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. (…) României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze” – Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că peste 10 milioane de români ar trebui să facă acest vaccin. Dozele din prima tranșă vor fi administrate către categoriile vulnerabile și către cadre medicale și didactice.

Vaccinul, dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, se află în prezent în faza a doua de testare din trei.

ADVERTISEMENT

UE are o clauză care prevede opţiunea cumpărării a 100 de milioane de doze suplimentare, dacă vaccinul se va dovedi a fi eficient.

Dozele vor fi distribuite proporţional cu numărul de locuitori pentru fiecare țară membră a Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT
  • ”Ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane, de miliarde de doze ca să oprești răspândirea.” – Raed Arafat.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!