ADVERTISEMENT
News

Vaccinarea fără programare în toate centrele din țară a început sâmbătă. Care este procedura

Autor: Adrian Baciu | 08.05.2021 | 10:49
Vaccinarea fără programare în toate centrele din țară a început sâmbătă. Care este procedura
Vaccinarea fără programare în toate centrele din țară a început sâmbătă. Care este procedura. Sursa foto: RO Vaccinare

Începând de sâmbătă, 8 mai, vaccinarea fără programare este accesibilă pentru toți românii cu vârsta de peste 16 ani, dar și pentru cetățenii străini cu drept de ședere în România.

ADVERTISEMENT

Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), toți aceștia se pot imuniza fără programare, direct în centrele de vaccinare, inclusiv în cele deschise în spitalele militare din ţară.

Potrivit CNCAV, persoanele în vârstă și cele care aveau deja programare în platforma electronică de vaccinare vor avea prioritate.

Sâmbătă a început vaccinarea fără programare la toate centrele. Ce trebuie să știe cei care se imunizează

Autoritățile intensifică procesul de imunizare anti-Covid și înlesnesc accesul la vaccin fără programare. RO Vaccinare anunță, pe pagina de Facebook, că, de azi, sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Autoritățile mai țin să precizeze faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Iată procedura vaccinării fără programare, sintetizată:

  • Vaccinarea se face în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile;
  • Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
  • Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;
  • După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani.
ADVERTISEMENT

Tot din weekend, CNCAV anunță evenimente noi dedicate revenirii la normalitate:

  • Drive-Thru Iași (08.00-20.00);
  • Drive-Thru Bistrița (08.00-20.00);
  • Vaccinare la „Focșani Mall” (09.00-18.00).
  •  Vaccinul administrat: Pfizer
Sâmbătă a început vaccinarea fără programare la toate centrele. Sursa foto: Facebook

Vaccinare fără programare și în centrele militare

De asemenea, tot de sâmbătă, în toate spitalele militare din România va fi posibilă vaccinarea anti-COVID fără programare.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care vor să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta, începând de sâmbătă, direct la centrele de vaccinare care funcționează în cele 11 spitale militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația cu vârsta de până în 60 de ani care vrea să se vaccineze fără programare se va putea prezenta la aceleași centre, după ora 14.00 și până la terminarea programului normal de lucru.

ADVERTISEMENT

În funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Toate persoanele vaccinate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT