News

Vaccinul anti COVID-19, administrat la fiecare 12 luni! Avertisment al experților

30.07.2020 | 20:13
Vaccinul anti COVID19 administrat la fiecare 12 luni Avertisment al expertilor
ADVERTISEMENT

Vaccinul anti COVID-19 ar putea fi administrat la fiecare 12 luni! Acesta este avertismentul lansat de compania farmaceutică AstraZeneca, un jucător important de pe piață.

De altfel, britanicii lucrează de zor la dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus. Aceștia au ținut să precizeze că studii clinice avansate au loc în Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, acestea vor începe în scurt timp și în Statele Unite ale Americii, acolo unde situația nu este deloc una bună.

Vaccinul anti COVID-19 ar putea fi anual

Mai devreme în cursul lunii compania a anunțat că vaccinul acesteia, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, a produs un răspuns imunitar „promițător” în testele clinice preliminare desfășurate pe oameni la o scară largă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, din cauza lipsei de predictibilitate a COVID-19, compania farmaceutică a anunțat că există o posibilitate ca vaccinarea să fie necesară în viitor la fiecare 12 luni.

„Ce știm este că majoritatea companiei vizează două injecții pentru vaccinarea inițială iar apoi propriile noastre prezumții bazate pe ce știm din tehnologia pe care o folosim cu SARS 1 este că imunitatea ar putea dura 12 sau poate 18 luni”, a declarat Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca.

ADVERTISEMENT

„Dar adevărul este că nu știm, virusul este foarte imprevizibil”, a adăugat acesta. Trebuie specificat că britanicii au încheiat deja mai multe contracte de distribuire a potențialului său vaccin anti COVID-19.

Acesta ar putea ajunge în câteva părți ale lumii, printre cele mai importante fiin Germania, Franța Italia și Olanda care au solicitat 400 de milioane de doze.

ADVERTISEMENT

„Dacă funcționează vom putea începe distribuirea vaccinului în octombrie-noiembrie, scopul nostru fiind să aprovizionăm toată lumea în același timp”, a mai declarat directorul executiv al companiei

 

 

ADVERTISEMENT