Life

Văduva lui Victor Socaciu, dezvăluiri exclusive în ziua în care artistul ar fi împlinit 70 de ani: ”Țin permanent legătura cu prietenii noștri”

Marele artist Victor Socaciu ar fi împlinit, astăzi, 14 ianuarie 2023, vârsta de 70 de ani. În această zi însă, post-mortem, devine cetățean de onoare al Brașovului.
14.01.2023 | 08:31
Vaduva lui Victor Socaciu dezvaluiri exclusive in ziua in care artistul ar fi implinit 70 de ani Tin permanent legatura cu prietenii nostri
Victor Socaciu ar fi împlinit 70 de ani! Ce spune Brândușa, văduva artistului / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Victor Socaciu ar fi împlinit 70 de ani chiar astăzi, pe 14 ianuarie 2023. Din păcate, cum s-a stins din viață pe 27 decembrie 2021, marele artist poate fi doar rememorat. Iar Primăria Brașov a decis să îl facă cetățean de onoare, eveniment urmat și de o gală folk.

Victor Socaciu ar fi împlinit 70 de ani

Brândușa Socaciu, ultima soție a lui Victor Socaciu, a vorbit în exclusivitate pe FANATIK, despre aniversările pe care le petrecea alături de marele artist, dispărut fulgerător dintre noi. Și, sinceră din cale afară, ne-a dezvăluit că este mulțumită că, măcar, îi este recunoscută contribuția culturală.

ADVERTISEMENT

”La inițiativa Primăriei Brașov, în data de 14 ianuarie, ora 12:30, la Banca de Cultură Apollonia, va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de onoare al municipiului post-mortem pentru cântărețul și compozitorul Victor Socaciu.

Primarul Allen Coliban va înmâna titlul Brândușei Socaciu, soția artistului, în cadrul unei ceremonii urmate de o gală folk, care se dorește a fi și prima ediție a Festivalului Victor Socaciu. Am citat din comunicatul Primariei Brașov”, ne-a spus Brândușa Socaciu.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ne-a mai dezvăluit vduca lui Victor Socaciu, la eveniment vor participa colegi și prieteni de-ai lor din toată țara. ”Mi se pare cel mai potrivit mod de a petrece ziua de 14 ianuarie si de a-i aduce omagiu”, ne-a mai spus ultima soție a lui Victor Socaciu.

Victor Socaciu, apreciat și amintit după moarte: ”Le mulțumesc pentru asta”

Brândușa, văduva lui Victor Socaciu, a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, că anul trecut, în 2022, Victor Socaciu a avut parte de mai multe evenimente in-memoriam, lucru care li se datorează amicilor lor.

ADVERTISEMENT

”În anul care a trecut de când el nu mai este au avut loc deja 5 evenimente in memoriam. La Breaza martie 2022 , Brașov octombrie 2022, Reghin noiembrie 2022 , București decembrie 2022 și evenimentul de mâine din Brașov.

Fără prietenii lui adevărați, fără colegii lui de scenă, acestea nu ar fi putut avea loc. Deci da, țin permanent legătura cu prietenii noștri, îi simt mereu aproape și le mulțumesc pentru asta”, ne-a mai spus Brândușa Socaciu.

ADVERTISEMENT

Brândușa, văduva lui Victor Socaciu, despre cel mai frumos cadou din timpul relației lor

Brândușa, nostalgică, a vorbit și despre cele mai frumoase momente petrecute împreună de bărbatul care, acum, se odihnește, pentru totdeauna, în cimitirul din Cornu.

De altfel, acolo, la Cornu, au avut parte de momente minunate, departe de agitația Capitalei. ”Cea mai frumoasa aniversare a fost cred cea de la 65 de ani”, povestește Brândușa.

Și, cu un mic zâmbet, ea ne-a dezvăluit că Victor Socaciu se bucura de fiecare moment aniversar. ”Orice cadou oferit din suflet îl primea cu bucurie. Ultimul meu cadou pentru el a fost o chitară”, mai povestește femeia.

Brândușa ne-a dezvăluit că Victor Socaciu era, de fapt, și un romantic în relația cu ea. ”Ultimul lui cadou de ziua mea a fost cântecul “Tu ești iubirea mea” . Fiecare clipă pe care am petrecut-o cu el este cea mai frumoasă amintire pentru mine”, mai spune văduva artistului folk.

Iar, acum, când se gândește la soțul ei dispărut, Brândușa îl asociază imediat, ca imagine, cu melodia ei de suflet. ”Tu ești iubirea mea… asta îmi vine în minte când spun Victor”, a mai spus Brândușa Socaciu.

Victor Socaciu, înmormântat la Cornu

La doi pași de vila în care și-a trăit ultimii ani de viață, la Cornu, este și cimitirul în care, acum, Victor Socaciu se odihnește. Mormântul artistului, îngrijit zilnic de văduva cântărețului, este o adevărată pată de culoare în cimitir, locul de veci al lui Victor Socaciu fiind locul unor adevărate opere de artă în aranjamentul floral.

Victor Socaciu s-a stins din viață în iarna anului 2021, după ce nenumăratele sale probleme de sănătate s-au acutizat, anunțul decesului artistului fiind făcut, la acea vreme, de Victor, fiul lui din mariajul cu Marina Almășan.

”Ne-am internat împreună (Victor nu ar fi fost de acord altfel) pentru o intervenție minoră. Nu am avut nici o clipă sentimentul că ne vom despărți, nici eu, nici el. Ultima noastră discuție a fost legată de următorul spectacol, la care ținea morțiș să ajungem.

Din păcate, la scurt timp, starea lui s-a gravat si n-am putut face mai mult decât să rămân zi si noapte lângă el si să primesc ultima lui strângere de mână”, spunea, pe atunci, în exclusivitate pentru FANATIK, Brândușa, văduva lui Socaciu.

ADVERTISEMENT