Sport

Valentin Cojocaru, declarații șocante din Ucraina: „S-a auzit o explozie și ne-am băgat într-un buncăr!”

Rusia a invadat în această dimineață Ucraina și situația devine tot mai tensionată, iar portarul Valentin Cojocaru este blocat în mijlocul evenimentelor și cere cu disperare ajutorul Ambasadei.
24.02.2022 | 15:30
Valentin Cojocaru declaratii socante din Ucraina Sa auzit o explozie si neam bagat intrun buncar
ADVERTISEMENT
24-02-2022
14:15

Valentin Cojocaru, declarații șocante din Ucraina

Valentin Cojocaru, portarul ucrainenilor de la Dnipro, susține că a stat jumătate de oră într-un buncăr, după ce s-a auzit o explozie lângă baza de pregătire.

„Din câte am înțeles, suntem mai în siguranța să rămânem aici (n.r. în Ucraina). Ne aflăm la o oră si jumătate de Dnipro. Suntem la hotelul președintelui acum. Ideea e că nu putem părăsi țara, pentru că este periculos.

Putem pleca din țară doar ziua, dar acum este târziu, iar noi facem cam 12 ore cu mașina până la graniță. În momentul ăsta putem face și 20 de ore. Multă lume vrea să iasă din țară, e foarte aglomerat. Am stat de la ora 5 și jumătate dimineața și până la 9 jumătate dimineața în oraș, iar lumea era extrem de panicată.

Erau cozi la bancomate, la benzinării. S-a auzit o explozie puternică lângă baza de pregătire și ne-am băgat într-un buncăr, în care am stat jumătate de oră. Avem buncăr la baza noastră de pregătire”, a declarat Valentin Cojocaru, la Digi Sport.

În dimineața zilei de 24 februarie, Putin a dat ordin trupelor militare să atace Ucraina, în ciuda faptului că a spus că nu are de gând să ocupe teritorii.

Sportivii ucraineni condamnă agresiunea Rusiei și cere lumii întregi să intervină pentru a pune capăt invaziei.

ADVERTISEMENT

Valentin Cojocaru, apel de urgență după începerea războiului din Ucraina

În războiul din Ucraina sunt prinși antrenorul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, dar și fotbaliștii Valentin Cojocaru, care evoluează la Dnipro, și Mihai Leca, legitimat la Lviv. Aceștia sunt blocați în țara vecină din cauza instituirii legii marțiale.

Cojocaru, în vârstă de 26 de ani, a cerut Ambasadei României la Kiev să facă eforturi să-l ajute să părăsească Ucraina și spune că situația este una dramatică și care se înrăutățește tot mai mut.

ADVERTISEMENT

”Situația este dificilă și complicată, în momentul de față suntem blocați în Ucraina și nu putem părăsi țara. Nu știm când vom putea pleca, totul se înrăutățește la fiecare oră”, a declarat portarul, pentru gsp.ro.

Povestiri din mijlocul evenimentelor

Valentin Cojocaru, care în acest sezon a evoluat în 14 partide pentru Dnipro, formație la care a ajuns în vara trecută, a povestit că sunt bombardamente și atacuri în marile orașe ale Ucrainei, dar situația cea mai dificilă este în capitala Kiev.

ADVERTISEMENT

”E regim de război. În acest moment totul e închis. Au fost evenimente majore și în orașul nostru, dar în Kiev e situația și mai complicată. Aș vrea să fac un apel către Ambasada României în scopul de a ne ajuta să ieșim din țară în siguranță. Mulțumesc!”, a mai spus jucătorul.

Conform gsp.ro, Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) a contactat FIFPro, forul mondial de apărare al jucătorilor, să intervină în cazul lui Cojocaru și să îl ajute să părăsească Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ucraina a suspendat campionatul

La scurt timp după ce Rusia a început invazia, Liga Profesionistă din Ucraina a decis  suspendarea campionatului, deși în urmă cu 24 de ore se luase hotărârea ca sezonul să fie întârziat cu 30 de zile.

Ordinul venit în această dimineață de la Vladimir Putin a declanșat haosul în orașele din Ucraina, militarii ruși lansând atât atacuri aeriene, cât și terestre. Din nefericire, în mijlocul acestui război sunt prinși fotbaliștii români Mihai Leca și Valentin Cojocaru, dar și antrenorul Mircea Lucescu.

FANATIK a luat legătura cu Mihai Leca, iar acesta ne-a dezvăluit în exclusivitate decizia pe care a luat-o PFK Lviv în privința sa și a celorlalți străini din echipă. La ora 12:30, jucătorii au avut o ședință la club, care le-a transmis ce urmează să se întâmple. Pe lângă fundașul român, în lotul lui Lviv mai sunt doi străini: croatul Frane Cirjak și francezul Issiar Drame.

ADVERTISEMENT