Valentin Crețu, în mare pericol să rateze tot anul din cauza accidentării! Cine va juca fundaș dreapta la FCSB. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Cristi Coste   
în FCSB
19/05/2020, 12:22
Valentin Crețu, în mare pericol să rateze tot anul din cauza accidentării! Cine va juca fundaș dreapta la FCSB. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Valentin Crețu in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 16 februarie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Accidentarea lui Valentin Crețu la primul antrenament al FCSB din această săptămână este una dintre cele mai proaste vești primite de antrenorul Bogdan Vintilă în anul 2020.

Fundașul dreapta al roș-albaștrilor s-a accidentat la genunchi, așteaptă să vadă ce va spune și RMN-ul, dar medicii cred că acesta e în mare pericol să rateze tot anul 2020!  Vali Crețu este cu moralul la pământ în acest moment.

Valentin Crețu e în mare pericol să rateze tot anul 2020 din cauza accidentării la genunchi! FCSB fără fundaș dreapta!

FANATIK a aflat că staff-ul medical al celor de la FCSB este alarmat după accidentarea lui Vali Crețu. FCSB a fost să efectueze și vizita medicală, dar vestea îngrijorătoare a reprezentat-o problema la genunchi a lui Crețu.

Jucătorul adus de la Mediaș era într-o formă extraordinară, un titular bătut în cuie, dar și singurul pe postul său după ce Gigi Becali a fost de acord să-i rezilieze contractul lui Cristi Manea, care a semnat ulterior cu CFR Cluj.

Perioada în care va lipsi Vali Crețu va fi știută cu exactitate abia după ce medicii de la FCSB vor avea și rezultatul RMN. Dar din aprecierile inițiale, coroborate și cu vârsta jucătorului, sunt șanse de peste 75 la sută ca el să nu mai fie apt pentru tot anul 2020!

Ovidiu Popescu este prima variantă de înlocuitor pentru Vali Crețu. „Lampard” va juca fundaș dreapta!

Probabil că lui Gigi Becali îi pare rău acum că a renunțat prea ușor la Cristi Manea după această accidentare a lui Vali Crețu. Patronul celor de la FCSB spunea că Manea nu are cum să joace niciodată în fața lui Crețu.

„Am văzut că s-a accidentat Vali Crețu, dar nu am vorbit încă mai multe. Nu știu dacă e întindere sau ceva mai complicat, o să vedem zilele acestea” – Gigi Becali, patron FCSB

Această accidentare a lui Crețu lasă echipa fără fundaș dreapta de meserie. Totuși, cei din staff au gândit deja o soluție imediată în cazul în care indisponibilitatea va fi de lungă durată.

Ovidiu Popescu va fi prima variantă de înlocuire a lui Vali Crețu ca fundaș dreapta. Cel poreclit „Lampard” de către Gigi Becali în urmă cu câțiva ani a mai jucat pe această poziție și a făcut-o foarte bine.

Chiar și Adi Popa a fost folosit la un moment dat în banda dreaptă, dar în acest moment „Popică” nici nu mai are voie să se antreneze la Berceni, el încheind contractul cu FCSB pe 30 iunie 2020.

Varianta dorită de patronul Gigi Becali: o apărare cu trei stoperi de meserie!

Bogdan Vintilă mai are o variantă importantă la care poate apela în cazul în care va pierde pentru mult timp singurul fundaș dreapta de meserie. Este vorba despre o defensivă cu trei stoperi, care este și pe placul patronului Gigi Becali.

De fapt, în formulele de echipă pe care le-a testat de multe ori, inclusiv în unele momente ale jocului, Vintilă a jucat 3-4-3, cu coborârea unui mijlocaș defensiv, de regulă Dragoș Nedelcu, între cei doi fundași centrali, Planic și Iulian Cristea.

Cum ar putea arăta FCSB în 3-4-3:

Vlad – Cristea, Miron, Soiledis – Ov. Popescu, Nedelcu, Olaru, Panțîru – Man, Tănase, Coman.

În situația actuală, absența lui Crețu i-ar oferi lui Vintilă varianta unui sistem de trei stoperi format din Iulian Cristea, Miron și Soiledis. Nu e luat încă în calcul Bogdan Planic, care are nevoie de timp pentru a intra într-un ritm normal de pregătire alături de colegi, el sosind la reunire printre ultimii.

  • 31 de ani a împlinit Vali Crețu pe 2 ianuarie, el având contract cu FCSB până în vara lui 2021
  • 550.000 de euro este cota actuală a fundașului dreapta, cu 150.000 de euro mai puțin decât la finalul anului 2019
Închide ×