Life

Valentine’s Day 2023. Cele mai romantice melodii românești din toate timpurile

Care sunt cele mai romantice melodii românești din toate timpurile, pe care să le asculți de Valentine's Day 2023, alături de persoana iubită.
10.02.2023 | 16:50
Valentines Day 2023 Cele mai romantice melodii romanesti din toate timpurile
Cele mai romantice melodii românești din toate timpurile, potrivite pentru Valentine's Day 2023. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Valentine’s Day se sărbătorește anual pe 14 februarie, fiind cunoscută ca Ziua Îndrăgostiților, iar cu această ocazie poți asculta unele dintre cele mai romantice melodii românești din toate timpurile. În acest top intră unii dintre cei mai îndrăgiți artiști români.

Valentine’s Day 2023, cele mai romantice melodii românești din toate timpurile. Ce să asculți alături de persoana iubită

Marți, 14 februarie 2023, cuplurile se bucură împreună de Valentine’s Day, o zi dedicată iubirii, care se sărbătorește la nivel mondial în diferite moduri. Îndrăgostiții își fac urări în această zi și desfășoară diverse activități împreună. De altfel, sunt organizate și evenimente speciale cu această ocazie.

ADVERTISEMENT

În această zi, te poți bucura de câteva melodii românești romantice care au făcut istorie. Piesele pot fi ascultate mai ales de Ziua Îndrăgostiților, care a devenit una dintre cele mai îndrăgite sărbători din lume.

Aurelian Andreescu – Tu ești primăvara mea

Aurelian Andreescu a fost unul dintre cei mai apreciați artiști din România, iar melodiile sale sunt ascultate și în ziua de astăzi, la mai bine de 30 de ani de când s-a stins din viață. “Tu ești primăvara mea” este considerată a fi cea mai frumoasă melodie românească de dragoste din toate timpurile, conform topului realizat de nationalfm.ro.

ADVERTISEMENT

Mihaela Mihai – De-ai fi tu salcie la mal…

Mihaela Mihai se numără printre cele mai apreciate cântărețe de muzică ușoară de la noi din țară. A lansat zeci de melodii pe parcursul carierei muzicale, însă cea mai potrivită pentru Valentine’s Day este, de departe, “De-ai fi tu salcie la mal”. Piesa a fost compusă de Horia Moculescu și a fost respinsă de două ori la Festivalul de Muzică de la Mamaia.

Gica Petrescu – Cel mai frumos tango din lume

Deși s-a stins din viață în urmă cu aproape 17 ani, Gică Petrescu rămâne o voce remarcabilă a muzicii românești. Romanțele sale au bucurat multe generații. Una dintre cele mai populare este “Cel mai frumos tango din lume”, care este apreciată și în prezent.

ADVERTISEMENT

Loredana –  Bună seara, iubito

În 1988, Loredana Groza făcea senzație cu melodia “Bună seara, iubito”, care inițial a fost interzisă la radio și pe postul public de televiziune. Melodia a devenit populară în scurt timp, iar atunci când a fost lansată pe un album, a fost vândută în număr mare, doborând toate recordurile de atunci.

Aura Urziceanu – Mai rămâi și nu pleca

Aura Urziceanu este considerată a fi una dintre cele mai bune voci din România, însă i-a uimit și pe cei de peste hotare cu tonalitățile sale. Piesa “Mai rămâi și nu pleca” este una dintre cele mai populare ale artistei, care are o carieră muzicală de peste șase decenii.

ADVERTISEMENT

Paula Seling – Ploaie in luna lui Marte

Melodia “Ploaie în luna lui Marte”, care are versurile marelui poet Nichita Stănescu, este una dintre cele mai cunoscute ale interpretei și intră în topul celor mai romantice melodii românești de până acum. Piesa a devenit rapid un hit după ce a fost lansată, cu mai bine de 20 de ani în urmă.

Ștefan Bănică Jr. – Te iubesc, femeie

Cu o carieră muzicală de peste 30 de ani, Ștefan Bănică Jr. a lansat multe melodii de dragoste. Una dintre cele mai apreciate este “Te iubesc, femeie”, iar în videoclip apare și Andreea Marin, cea care i-a fost parteneră artistului la vremea respectivă.

Mirabela Dauer – Te aștept să vii

Interpreta de muzică ușoară este una dintre cele mai iubite artiste din România. Melodiile sale au fascinat toate generațiile, inclusiv pe cele tinere. “Te aștept să vii” a fost lansată cu mai bine de 30 de ani în urmă. Piesa este considerată una dintre cele mai frumoase melodii românești de dragoste.

Proconsul – Cerul

Proconsul este o cunoscută formație de pop-rock, înființată în 1999, cu numeroase melodii lansate până în prezent. Dintre toate, “Cerul” este cea mai romantică și potrivită pentru a o asculta alături de partener, de Ziua Îndrăgostiților. Melodia a obținut câteva premii, printre care și locul 3 la Festivalul de la Mamaia în anul 2000, secțiunea Creație.

 

Holograf – Să nu-mi iei niciodată dragostea

De-a lungul anilor, formația Holograf a lansat numeroase melodii memorabile, cele mai multe fiind de dragoste. Dintre acestea amintim “Dragostea mea”, “Ți-am dat un inel” sau “Ochii tăi”. Cu toate acestea, niciuna nu se compară cu “Să nu-mi iei niciodată dragostea”, care este ascultată și în ziua de astăzi.

ADVERTISEMENT