News

Valeriu Gheorghiță, anunț important. Când se va reduce de 20 de ori numărul deceselor din România

Colonelul Valeriu Gheorghiță a explicat cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor din țara noastră.
24.10.2021 | 19:58
Valeriu Gheorghita anunt important Cand se va reduce de 20 de ori numarul deceselor din Romania
ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță a transmisc că impactul următoarelor valuri ale pandemiei va fi mult mai redus dacă cel puțin 70% dintre români se vaccinează.

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 consideră că în acel moment numărul de decese ar putea să scadă de 20 ori.

ADVERTISEMENT

Valeriu Gheorghiță: ”La peste 70% persoane vaccinate, la care se adaugă cei care au trecut prin boală, imunitatea de grup va fi mult mai mare”

România se apropie de 45.000 de morți de la începutul pandemiei. Valul 4 a fost neiertător, iar în ultimele zile s-au înregistrat în mod constant peste 300 de decese în fiecare.

În ciuda acestui aspect, medicul Valeriu Gheorghiță privește cu optimism spre un viitor în care ”imunitatea de grup va fi mult mai mare”

ADVERTISEMENT

„Valurile următoare vor avea un impact mult mai mic. La peste 70% persoane vaccinate, la care se adaugă cei care au trecut prin boală, imunitatea de grup va fi mult mai mare…Impactul va fi de cel puțin 20 de ori mai redus în ceea ce privește numărul de decese”, a explicat Valeriu Gheorgiță, conform Dcnews.

Explicațiile președintelui Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea au fost oferite în timpul Maratonului Vaccinării pentru Viață.

ADVERTISEMENT

Evenimentul organizat de vineri până luni dimineață în București a atras un număr mare de persoane. În primele 24 de ore se vaccinaseră peste 40 de mii de bucureșteni.

Valeriu Gheorghiță: România a vaccinat peste 40% din populația adultă

Medicul militar a anunţat că, numai în ultimele 72 de ore, s-au administrat peste 360.000 de doze de vaccin şi că în acest moment, în România, peste 40 la sută din populaţia adultă s-a vaccinat.

ADVERTISEMENT

”Îi încurajez şi pe cei care nu sunt decişi să se vaccineze, să se adreseze către centrele de vaccinare. Datoria noastră este să creştem progresiv capacitatea de vaccinare, aşa încât în următoarele săptămâni să putem atinge rata de cel puţin 70 la sută persoane vaccinate din populaţia adultă. În acest moment, avem peste 40 la sută rată de acoperire vaccinală în rândul populaţiei adulte, de peste 18 ani”, a declarat, duminică seară, Valeriu Gheorghiţă.

Conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, 6.417.484 de persoane au fost vaccinate de la începutul campaniei cu o doză.

Dintre acestea, 5.920.032 au schema primit completă de vaccinare. De asemenea, 706.622 de persoane au făcut și doza a treia.

ADVERTISEMENT