Sport

Valeriu Iftime, atac virulent la adresa prietenului Gigi Becali: „Să se mute la mănăstire!”

Debutul noului sezon încinge spiritele în Liga 1. Patronul Botoșaniului dă la o parte prietenia cu Gigi Becali și lansează un atac dur: „Să se mute la mănăstire”
16.07.2021 | 19:21
Valeriu Iftime atac virulent la adresa prietenului Gigi Becali Sa se mute la manastire
ADVERTISEMENT

Criticat de Gigi Becali pentru evoluția modestă din prima etapă, Olimpiu Moruțan are parte de un aliat surpriză în persoana lui Valeriu Iftime. Și nu doar prin prisma procentelor care i se cuvin Botoșaniului în eventualitatea unui transfer.

Ţin la Moruţan ca la un copil talentat.  Să-l iei la trântă pentru un meci e o chestiune deplasată. E un fotbalist valoros şi pentru echipa naţională”, susține patronul moldovenilor, sfătuindu-și prietenul, mai în glumă, mai în serios, „să se mute la mănăstire”.

ADVERTISEMENT

FCSB a obținut doar un punct, joi seară, la Botoșani, scor 0-0, în etapa inaugurală a noului sezon din Liga 1. Imediat după meci, latifundiarul din Pipera s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa jucătorilor săi.

Valeriu Iftime sare în apărarea lui Olimpiu Moruțan și îl atacă pe Gigi Becali

Să se mute la mănăstire, să stea acolo în ascultare şi în tihnă. Fotbaliştii sunt fotbalişti, trebuie respectaţi pentru ceea ce fac şi trebuie ajutaţi să facă mai mult. E nevoie de această ştiinţă de ocrotire a valorilor.

ADVERTISEMENT

Ţin la Moruţan ca la un copil talentat, nu doar ca la un jucător la care am procente. Face o mare greşeală! Sigur, asta este, până la urmă, atitduninea domnului Becali.

Să-l iei la trântă pentru un meci e o chestiune deplasată. Îl lauzi pe altul tot după un meci, că nu mai iese din echipă, iar este o greşeală. O becaliadă! Nu e deloc aşa, e primul meci.

ADVERTISEMENT

Talent precum Moruţan, Tănase sau Popescu… ăştia sunt rar de găsit, trebuie crescuţi cu răbdare şi cu multă atenţie. Cred foarte mult că Moruţan este unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului nostru.

Are nevoie de o conjunctură bună ca să-şi arate valoarea. E un fotbalist valoros şi pentru echipa naţională”, a declarat Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, la Pro X.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a pus la zid pe Moruțan după remiza din prima etapă

Totul a pornit de la afirmațiile extrem de dure făcute de Gigi Becali la adresa lui Olimpiu Moruțan imediat după fluierul final al meciului. FC Botoșani a reușit să obțină, în debutul noii stagiuni a Ligii 1, cea de-a cincea remiză din istoria confruntărilor directe cu FCSB.

M-a dezamăgit Moruțan. Nu se poate să joci așa. Ce cauți la FCSB dacă joci așa? Eu credeam că el e talent, că iau 20 de milioane de euro pe el, dar el nu face nici 200.000 de euro după cum a jucat aseară.

Acum o să vină rândul lui să mă întrebe ce se întâmplă cu el. Păi nu ai nicio realizare. Să te muți la Domnești unde stăteai, că dacă stai la Pipera nu mai știi să joci bine fotbal.

El e băiat cuminte, dar cât ai fi de cuminte, dacă stai în Pipera… Când am făcut remarca cu mașina imediat a luat-o în sus ca racheta. El are casă la Domnești, dar stă la Pipera.

Vă dați seama? El era prieten cu Man. Bă, dacă a plecat Man, du-te la casa ta acum. Moruțan trebuie să se ducă în sus, nu are cum să cadă, pentru că nu-l lasă talentul.

Eu așteptam anul ăsta să cer 30-40 de milioane de euro pe el. I-am spus impresarului să-i transmită să se mute la Domnești”, a spus patronul roș-albaștrilor pentru sursa citată.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 2,82 este cota pentru „peste 3,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT