Sport

Valeriu Iftime îi propune doi fundași lui Gigi Becali: ”E mai fotbalist și mai deștept decât Dawa”

Gigi Becali și Valeriu Iftime au o relație strânsă în ceea ce privește transferurile de jucători, iar patronul de la FC Botoșani a propus doi fundași pentru FCSB.
06.04.2023 | 19:00
Valeriu Iftime ii propune doi fundasi lui Gigi Becali E mai fotbalist si mai destept decat Dawa
Gigi Becali și Valeriu Iftime au o relație strânsă în ceea ce privește transferurile de jucători, iar patronul de la FC Botoșani a propus doi fundași pentru FCSB. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Finanțatorul vicecampioanei României a tot rotit fundașii centrali fiind nemulțumit de prestațiile acestora, iar FANATIK a aflat că ultimul ordin dat pentru acest post a fost în martie când a decis ca Joyskim Dawa să fie titular de drept, iar Joonas Tamm și Iulian Cristea să joace pe rând, când greșește unul să intre celălalt.

O nouă afacere între Gigi Becali și Valeriu Iftime? Fundașii care ar putea ajunge la FCSB

Tocmai aceste erori repetate în defensiva celor de la FCSB l-au încurajat pe Valeriu Iftime să-i facă o nouă propunere de afacere lui Gigi Becali. Patronul lui FC Botoșani și-a arătat disponibilitatea de a negocia pentru doi fundași.

ADVERTISEMENT

”Am doi apărători, dar trebuie să-i creștem până la vară. Mutombo și Junior Pius. O să vedeți. Eu așa cred. Cred că Junior Pius e un pic mai fotbalist sau mai deștept decât Dawa. Ceva mai mult fotbal știe și au cam aceeași vârstă.

Din vară discutăm. Filosofia mea e că, dacă jucătorii au oferte bune, le dau drumul. Le fac doi ani de contract la mine. În primele 6 luni se obișnuiesc cu România, în următoarele 6 luni joacă bine, iar dacă în următoarele 6 nu i-am vândut, i-am pierdut”, a declarat Iftime, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Pius și Mutombo au venit în acest an la Botoșani

Junior Pius este un fundaș central nigerian în vârstă de 27 de ani și a ajuns la FC Botoșani în luna martie din postura de jucător liber de contract. Crescut de FC Porto, acesta a jucat deja în primele două etape din play-out-ul din SuperLiga.

Pius a evoluat în cariera sa la formațiile Aves, Cesarense, Sanjoanense, Tondela, Pacos Ferreira, Antwerp și Sint-Truiden În perioada septembrie 2022 – martie 2023, înainte să fie transferat de FC Botoșani, el nu a avut echipă.

ADVERTISEMENT

Francezul Gabriel Mutombo a ajuns la Botoșani la începutul anului, a jucat în 11 meciuri și a marcat un gol. În vârstă de 27 de ani, fundașul central a mai evoluat la Angers, Bastia, Orleans, Troyes și Vilafranquense.

Horia Ivanovici, ofertă de transfer pentru Iulian Cristea

În ciuda faptului că Joyskim Dawa este preferatul lui Gigi Becali, fotbalistul camerunez a fost criticat în dese rânduri pentru jocul său. Bănel Nicoliță l-a făcut praf la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI și a spus că Iulian Cristea este mult peste el.

ADVERTISEMENT

Nici Horia Ivanovici nu a înțeles de ce Dawa este preferat în locul lui Cristea și i-a propus lui Gigi Becali să-l cumpere pe internaționalul român de la FCSB, fiind convins de faptul că ar fi o afacere rentabilă.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,34 este cota pentru „șansă dublă: 12” la meciul CFR Cluj – FCSB

ADVERTISEMENT