Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Bănel Nicoliță a dat de pământ cu jucătorii de la FCSB după 1-3 la UTA. „Sunt morți! Tamm, nimic. Dawa, praf!”. De ce nu mai intră Cristea. Video

Bănel Nicoliță nu a avut milă de jucătorii FCSB după înfrângerea umilitoare suferită în ultima etapă din SuperLiga pe terenul UTA-ei Arad, scor 1-3.
07.03.2023 | 14:24
Exclusiv Banel Nicolita a dat de pamant cu jucatorii de la FCSB dupa 13 la UTA Sunt morti Tamm nimic Dawa praf De ce nu mai intra Cristea Video
Bănel Nicoliță i-a criticat dur pe jucătorii de la FCSB după înfrângerea cu UTA. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a pierdut rușinos meciul din etapa 29 a SuperLigii pe terenul UTA-ei Arad, scor 1-3, iar criticile la adresa jucătorilor„roș-albaștri” nu au întârziat să apară. Cei mai mult luați în vizor au fost, evident, fundașii centrali Tamm și Dawa.

Bănel Nicoliță, dur cu jucătorii FCSB după înfrângerea de la Arad: „Sunt morți! Tamm, nimic. Dawa, praf!”

Printre cei care au analizat prestația FCSB-ului în meciul de la Arad s-a numărat și fostul mare fotbalist stelist Bănel Nicoliță. În primul rând, acesta a criticat schimbările tactice efectuate de „antrenorul” Gigi Becali, dar nu a avut milă nici de jucători.

ADVERTISEMENT

„Am spus de atâtea ori… Când îl muți pe Tavi Popescu în centru, nu are calitatea aia. El e bun în lateral, unde poate scoate om din joc, unde crează panică, nu în partea centrală.

În ultimul timp, Edjouma a dat toate golurile de la Steaua (n.r. – FCSB), cum să-l scoți la pauză? Așa și Cordea, a trecut și el printr-o perioadă grea, nu ai cum să scoți un jucător care după un moment de-al lui slab de 60 de minute poate să-ți schimbe tot jocul într-o secundă. Să-ți dea un gol. Mă refer și la Edjouma, și la Cordea… Și Coman a avut o perioadă bună, cât a putut și el, dar în doi-trei jucători…

ADVERTISEMENT

Nu știm ce s-a întâmplat la pauză cu Edjouma. Poate s-a accidentat. Părerea mea e că acolo a pierdut FCSB meciul. În momentul când l-ai scos pe omul de la mijloc care mai ținea de minge, mai băga o alunecare,”, și-a început Bănel Nicoliță analiza la SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VEZI VIDEO MAI JOS

Apoi, fostul mare internațional a vorbit și despre greșelile imense comise de apărarea „roș-albaștrilor”, iar lupa a fost pusă pe evoluția slabă a cuplului de „comici” din centrul defensivei, Joonas Tamm – Joyskim Dawa. De asemenea, Bănel se întreabă și de ce nu este folosit Iulian Cristea, singura explicație plauzibilă fiind aceea că nu-l place patronul Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

„Din punctul meu de vedere, linia de fund… Moartă! Cu Tamm și Dawa, praf! Clar! Mă întrebați pe mine de ce nu joacă Cristea? Sunt alții care se pricep… Vine după o accidentare, îți joacă bine cu CFR Cluj, după aia vine un corner și o scoți… Atunci e o problemă. Eu nu o înțeleg, și eu am jucat… Înseamnă că ai ceva personal cu Iulian Cristea. A greșit undeva, Nu-ți place fața lui și nu-l bagi.

E posibil ca lui Gigi Becali să nu-i placă de Cristea. Un jucător care vine după o acidentare, îți joacă oerfect. A doua etapă nu-ți face o greșeală individuală, e un corner unde portarul iese greșit și dai vina doar pe el? E clar că în momentul ăla ai ceva cu el personal. Așa cred eu”,  a mai spus Bănel Nicoliță la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Bănel Nicoliță despre trecerea lui Tavi Popescu pe banca de rezerve: „FCSB nu stă într-un jucător!”

Analizând eșecul FCSB-ului de la Arad, Adrian Ilie spunea la FANATIK SUPERLIGA că cel mai bine pentru echipa lui Gigi Becali este ca Octavian Popescu să fie trecut pe banca de rezerve, iar în locul lui să fie folosit în banda stângă Florinel Coman, aflat într-o formă excelentă. Apoi, în vară, Coman să fie vândut pe o sumă consistentă, iar Popescu să redevină titular.

Bănel Nicoliță e de acord și nu prea cu această teorie. Deși susține că Tavi Popescu poate fi oricând trecut pe banca de rezerve, deoarece echipa nu stă într-un singur jucător, el crede că trebuie găsită o soluție ca acesta să fie folosit în continuare pe un post unde dă randament maxim.

„Ar fi o strategie a clubului perfectă. Nici chiar să-l treci pe bancă, dar nici să-l bagi în mjloc. Coman e în formă, deci trebuie să-i dea posibilitatea să joace. L-ai trecut pe bancă și pe Cordea, care a dat atâtea goluri… Poate îi place lui nea Gigi prea mult de Tavi Popescu.

Dar poate fi trecut oricând pe bancă, pentru că Steaua nu stă doar într-un jucător. De aia cumpără cei mai mulți fotbaliști. Să aibă la schimbări, când unul nu e într-o formă bună. La momentul ăsta, Florinel Coman este peste Tavi Popescu”, și-a încheiat Bănel Nicoliță analiza jucătorilor de la FCSB.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vine cu numeroase exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri.Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT