Sport

Valeriu Iftime, optimism exagerat pentru finalul sezonului regulat: ”Bat FCSB, bat Sepsi, mă distrez la Cluj”

Deși FC Botoșani este pe ultimul loc în clasament, Valeriu Iftime încă mai crede în salvarea de la retrogradare și vrea să învingă FCSB.
21.02.2024 | 21:21
Valeriu Iftime optimism exagerat pentru finalul sezonului regulat Bat FCSB bat Sepsi ma distrez la Cluj
Deși FC Botoșani este pe ultimul loc în clasament, Valeriu Iftime încă mai crede în salvarea de la retrogradare și vrea să învingă FCSB. Sursă foto: Ionuț TABULTOC/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Moldovenii au scăpat ca prin urechile acului o victorie uriașă în fața Universității Craiova în ultima etapă, dar echipa arată un progres vizibil de când a fost preluată de Bogdan Andone.

Valeriu Iftime i-a pus gând rău prietenului Gigi Becali de la FCSB

FC Botoșani are un final de sezon regulat infernal în care va întâlni FCSB, Sepsi OSK, Universitatea Cluj și Farul Constanța, iar Valeriu Iftime s-a amuzat teribil când a fost întrebat câte puncte va mai strânge echipa sa.

ADVERTISEMENT

”După ce a venit Bogdan (n.r. – Bogdan Andone) și a început să-mi spună cam care sunt găurile noastre, și având în vedere cum jucăm acum, eu zic că putem! Dar nu e ușor, trebuie să câștigăm puncte, iar în play-out să jucăm bine.

Mai avem 4 meciuri, luăm 12 puncte. Bat Steaua (n.r. – FCSB), bat Sepsi, mă distrez la Cluj, apoi vine acasă Viitorul (n.r. – Farul). Vă dați seama ce de puncte fac? Dacă începeam campionatul cu echipa asta, jur că mă băteam la play-off! Cu echipa de acum. În vară a fost dezastru mare.

ADVERTISEMENT

Șanse mici cu FCSB. Dacă mă iau după palmares, nici n-aș merge să joc. Dar eu cred în frumusețea acestui sport. Când nu te aștepți se poate întâmpla o minune. Așa că visez la fiecare joc cu FCSB că pot câștiga, apoi mă trezesc a doua zi și mă tot scarpin la ochi, să văd dacă e noapte și trebuie să mai visez o dată.

Nu, eu cred că putem. Echipa e bună acum, solidă. Trebuie să ne apărăm bine, avem pregătire fizică bună. Avem jucători talentați la mijloc și în față, pot da gol”, a declarat Iftime, la Liga Digisport.

ADVERTISEMENT

Iftime vrea să se retragă la vară

Înainte de remiza cu Universitatea Craiova, Valeriu Iftime a mărturisit la FANATIK SUPERLIGAse gândește serios să renunțe la fotbal, însă momentan obiectivul său este să încerce să salveze echipa de la retrogradare.

”Rămâne povestea noastră de a găsi o firmă care să se ocupe de clubul ăsta, dar acum nu mai discutăm de subiectul ăsta pentru că creăm teme false jucătorilor și celor din club. Vreau să ne salvăm de la retrogradare, este un obiectiv la care muncesc cu tot interesul.

ADVERTISEMENT

Să ții un club în SuperLiga îți trebuie cel puțin 3 milioane de euro. Lucrurile vor crește pentru că bugetele s-au mărit puțin. Astăzi nu mai este 5 milioane și ceva de euro, când spun asta mă refer la toate costurile salariale, academia. Faptul că mărim salariile de la media de 5.000 la 6, 7.000, atunci lucrurile se duc cu câteva sute de mii de euro în plus.

Nu aș mai vrea să spun niciun pas, după ce m-am salvat discutăm. Trebuie să fii canalizat cu energia pe un subiect dacă vrei să îl duci la bun sfârșit. Nu sunt nici mare specialist în fotbal, sunt doar un om care știe să facă o echipă, să îmi aduc oameni buni, să deleg, dar echilibrul îl dau eu”, a spus Iftime.

ADVERTISEMENT