Valeriu Iftime, ultimele detalii despre ”scandalul Keyta”, dezvăluit în exclusivitate de Fanatik

Traian Terzian   
în Fotbal intern
14/01/2021, 13:20
Valeriu Iftime, ultimele detalii despre ”scandalul Keyta”, dezvăluit în exclusivitate de Fanatik
Patronul clubului FC Botoșani, Valeriu Iftime, a oferit ultimele detalii despre ”scandalul Keyta”, dezvăluit în exclusivitate FANATIK, care a anunțat că jucătorul a fugit din cantonament. Sursă foto: Sport Pictures

Patronul clubului FC Botoșani, Valeriu Iftime, a oferit ultimele detalii despre ”scandalul Keyta”, dezvăluit în exclusivitate de FANATIK, care a anunțat că jucătorul a fugit din cantonament.

FANATIK a scris că Hamidou Keyta a fugit din cantonamentul echipei lui Marius Croitoru, după ce a primit o ofertă din Turcia, de la formația Denizlispor.

Din informațiile obținute de FANATIK, turcii plătesc în jur de 300.000 de euro pentru mijlocașul de 26 de ani, însă oferta este considerată prea mică de oficialii lui FC Botoşani.

Ultimele detalii din ”scandalul Keyta”, oferite de Valeriu Iftime

La scurt, finanțatorul celor de la FC Botoșani a fost contactat de FANATIK și a confirmat informaţia. Patronul moldovenilor a susţinut că va cere suspendarea fotbalistului şi a anunţat că nu-i va da drumul să plece în Turcia.

Valeriu Iftime a revenit asupra ”scandalului Keyta” și a oferit noi detalii: ”A plecat ieri înainte de antrenament fără sa spuna nimic. Un jucător care se află sub contract. Era o relație de prietenie între mine și el. În sensul că dacă avea o ofertă bună eu îi dădeam drumul, dar doar când lucrurile sunt ok, nu oricând”.

”I-am spus că discutăm după meciul de joi și găsim o soluție. El a plecat, ceea ce mă deranjează e tipul de comportament al unor copii care nu înțeleg pe ce lume sunt, și poate nu întâmplător, a ajuns în situația în care un fotbalist care a jucat în Franta să fie acum dat afară de la Călărași”, a declarat Iftime la Pro X.

”Sunt două chestiuni pe care le voi face. Nu știu exact procedurile regulamentare. Le vom aplica pe toate, nu ca să îi dau o lecție. E vorba de a respecta o regulă care mă poate afecta pe viitor. El va fi sancționat acum, depinde când vine. El nu poate semna acum cu cineva. Dacă semnează cu altă echipă, primește dosarul cel mai drastic de la UEFA.

El e sub contract cu mine, nu poate semna până la vară. În orice caz, el e plecat. Eu o să încerc să rezolv problema asta cu cea mai atentă soluție posibilă. Nu vreau să-i fac rău, dar nu vreau să fac rău clubului. O să vedem”, a continuat finanțatorul de la Botoșani.

Valeriu Iftime îi mărește prețul lui Keyta

”Deocamdată va fi sancționat pentru că nu a venit la antrenamentul clubului, o zi sau două. Oricum nu am să îi dau drumul pe oferta pe care o are. Dacă erau 200 de mii de euro eram de acord. Îi dădeam drumul mâine.

Acum o să cer mai mult. Cei care îl sfătuiesc, el are niște impresari, doi, trei, patru, fiecare îi spune câte ceva, fiecare îi promite ceva. Impresarii au și merite, dar sunt și cei care speculează naivitatea unor astfel de fotbaliști și profit”, a încheiat Iftime.

Născut în Franţa, Hamidou Keyta a jucat în ţara natală până în 2018, când a ajuns la Dunărea Călăraşi. În Hexagon, fotbalistul de 24 de ani a evoluat pentru Auxerre II, Le Havre II, Trelissac, Saint-Etienne, Saint-Etienne II şi Chambly.

Hamidou Keyta a ajuns la Dunărea Călăraşi în vara lui 2018, din postura de fotbalist liber de contract. După 23 de meciuri, în care a marcat un gol pentru călărăşeni, mijlocaşul ofensiv a ajuns la Viitorul, însă Gică Hagi a renunţat la el după două luni şi fotbalistul a semnat cu FC Botoşani.

  • 700.000 de euro este cota de piaţă a lui Hamidou Keyta
  • 12 goluri a marcat Hamidou Keyta în cele 41 de meciuri jucate pentru FC Botoşani
Închide ×