News

Vameșii din Bulgaria au descoperit 400 de kilograme de heroină. Care este valoarea drogurilor pe piața neagră

16.02.2021 | 22:49
Vamesii din Bulgaria au descoperit 400 de kilograme de heroina Care este valoarea drogurilor pe piata neagra
ADVERTISEMENT

Vameșii din Bulgaria au făcut o captură impresionantă. Au descoperit 400 de kilograme de heroină. Valoarea estimată pe piața neagră a drogurilor atinge 22 de milioane de dolari.

Autoritățile bulgare au confiscat heroina în portul Varna. Aceasta a fost descoperită în patru containere de pe o navă care venea din Dubai.

ADVERTISEMENT

Ambarcațiunea ajunsese în portul de la Marea Neagră la data de 7 februarie și transporta materiale de construcții din Iran. Avea drept destinatar o firmă din orașul Sumen.

Vameșii din Bulgaria au descoperit 400 de kilograme de heroină. Care este valoarea drogurilor pe piața neagră

Oamenii legii din Bulgaria au reținut doi suspecți. Primul dintre ei este chiar unul dintre vameși, cel de al doilea este proprietarul firmei la care încărcătura trebuia să ajungă.

ADVERTISEMENT

Dacă se va dovedi că indivizii sunt vinovați, ei riscă să-și petreacă următorii 15 ani în spatele gratiilor. Oficialii au declarat că o asemenea cantitate de heroină nu era destinată pentru piața bulgară.

Bulgaria este considerată a fi una dintre țările cheie ale rutei est-europene a traficului de droguri, alături de România. Pe parcusul anului trecut, autoritățile din țara vecină au mai făcut și alte capturi impresioante de droguri.

ADVERTISEMENT

În luna februarie a anului 2020, oamenii legii au confiscat două încărcături de heroină, prima cu o greutate de 500 de kilograme, iar a doua cântărea 360 de kilograme. Ulterior, în luna mai, un șofer bulgar a fost prins la granița cu România cu o cantitate considerabilă de droguri.

Bărbatul de 38 de ani a încercat că treacă prin țara noastră, cu destinația Elveția, cu aproximativ 50 de kilograme de cocaină. Individul a declarat că geanta nu-i aparține, fiind-i dată de un prieten pentru a o duce cuiva în Elveția. El a fost prins la punctul de frontieră Calafat și a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri.

ADVERTISEMENT

„Cu ocazia controlului specific, acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare maro,cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină”, au transmis oamenii legii, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT
Tags: