Sport

Vasile Dîncu, despre motivul pentru care FCSB a primit interzis pe stadionul Steaua: ”Nu trebuia să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale”

FCSB încearcă de la inaugurarea stadionului Steaua să își dispute meciurile pe noua arenă, dar reprezentanții clubului Armatei au respins toate cererile formulate în acest sens. Vasile Dîncu a oferit noi detalii.
26.05.2022 | 13:00
Vasile Dincu despre motivul pentru care FCSB a primit interzis pe stadionul Steaua Nu trebuia sal injure pe ministrul Apararii Nationale
Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a promis că va ajuta echipa de fotbal Steaua să promoveze în prima ligă
ADVERTISEMENT

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a detaliat procedura pe care ar fi trebuit să o urmeze oficialii clubului finanțat de Gigi Becali pentru a putea să-și dispute meciurile pe noul stadion Steaua.

Vasile Dîncu: ”Steaua este unitate militară”

De la inaugurarea noului stadion Steaua, fanii vicecampioanei FCSB au militat pentru revenirea echipei finanțate de Gigi Becali pe arena din Complexul Sportiv Ghencea.

ADVERTISEMENT

În acest sens, oficialii clubului patronat de omul de afaceri au trimis mai multe cereri către conducerea CSA Steaua, însă răspunsul a fost de fiecare dată nefavorabil.

Pentru a nu le permite celor de la FCSB să joace pe noul stadion din Ghencea, conducătorii secției de rugby au plătit drumul și cazarea echipei Universitatea Cluj, deși meciul cu pricina ar fi trebuit să se dispute în Ardeal.

ADVERTISEMENT

În general reprezentanții din structura de conducere a CSA Steaua au găsit mereu ”motive întemeiate” pentru ca trupa lui Becali să nu calce în Complexul Sportiv al Armatei.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat că existau mult mai multe șanse pentru FCSB să joace în Ghencea, dacă oficiali clubului ar fi făcut cereri către Ministerul Apărării Naționale.

ADVERTISEMENT

În plus, Dîncu, le-a transmis celor de la FCSB că ”șantajul mediatic” și insultele formulate de Gigi Becali și de suporteri la adresa lui, nu i-au ajutat deloc în acest conflict.

”FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale. 

ADVERTISEMENT

Trebuia să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de Guvern, pentru că Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării. 

Trebuia făcută o hotărâre de Guvern. Dura mai mult. Dacă făcea din timp, poate se aproba acest lucru în ședința de guvern”, a explicat Vasile Dîncu la Euronews.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,00 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT