News

Vasile Dîncu îi liniștește pe români: ”Pot merge liniștiți la mare, nu există niciun risc”

Ministrul apărării Vasile Dîncu le transmite românilor să își facă vacanța pe litoral fără griji, pentru că războiul din Ucraina nu va afecta această zonă.
21.06.2022 | 23:23
Vasile Dincu ii linisteste pe romani Pot merge linistiti la mare nu exista niciun risc
Vasile Dîncu, ministrul apărării, dă asigurări că litoralul românesc este sigur. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În contextul războiului din Ucraina, cu armata Rusiei la 50 de kilometri de țărmul românesc, Vasile Dîncu a ținut să-i liniștească pe românii care au emoții să meargă pe litoralul românesc în această vară.

Vasile Dîncu spune că litoralul românesc este sigur

”Există o îngrijorare pentru noi pentru că se află un conflict la o distanță de 50 de kilometri de granițele României, pentru că Insula Șerpilor este ocupată de dispozitive de la care, din când în când, simțim și un bruiaj care ajunge pe teritoriul nostru, dar, dincolo de aceste tipuri de amenințări, nu există o amenințare directă în legătură cu populația din acele zone.

ADVERTISEMENT

Am fost întrebat, astăzi, la un post de televiziune, despre faptul că oamenii merg în concediu pe litoralul Mării Negre și dacă există vreun pericol din acest punct de vedere. Putem să spunem că nu există un pericol, iar oamenii pot să meargă liniștiți, a explicat Dîncu la Digi 24.

Principalul „pericol” pentru liniștea oamenilor o reprezintă Insula Șerpilor, zonă strategică unde se dau lupte, la o distanță mică de România.

ADVERTISEMENT

Ucraina a anunțat că a încercat să recupereze Insula Șerpilor, însă rușii au respins atacul, potrivit DC News.

”Potrivit Comandamentului Operaţional Sud al armatei ucrainene, au fost efectuate lovituri ţintite cu folosirea de forţe diverse asupra insulei din Marea Neagră ocupată de Rusia din primele zile ale invaziei acesteia în Ucraina”, au anunțat oficialii de la Kiev, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, anunțase că ”luni, 20 iunie, la ora 5 dimineaţa, regimul de la Kiev a întreprins o nouă tentativă nebunească de a cuceri Insula Şerpilor”.

Conform variantei rușilor, armata ucraineană intenționa ”să efectueze bombardamente aeriene şi de artilerie masive, înainte de a debarca şi cuceri insula, folosind drone, lansatoare de rachete şi obuziere”.

ADVERTISEMENT

Insula Șerpilor are o însemnătate aparte pentru Ucraina, fiind un obiectiv simbolic extrem de important în ecuația războiului din Marea Neagră.

ADVERTISEMENT