Sport

Vasile Maftei, despre juniorii din Giulești: “Încep să înțeleagă ce înseamnă Rapidul”

Rapid își propune ca în viitor să aibă una dintre cele mai prospere academii din fotbalul românesc.
06.09.2023 | 14:34
Vasile Maftei despre juniorii din Giulesti Incep sa inteleaga ce inseamna Rapidul
Cum a reușit Vasile Maftei să transforme academia Rapidului într-una dintre cele mai tari din România. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noua conducere de la Rapid, formată din Dan Șucu și Victor Angelescu, a pus pe primul loc construirea unei academii care să prudă fotbaliști care să facă cândva parte din echipa mare a Rapidului.

Jucătorii din academia Rapidului simt presiunea din Giulești

În actualul lot de la Rapid sunt câțiva jucători trecuți prin academie: George Ungureanu, Gabriel Gheorghe, Eduard Dănilă, Codruț Sandu, Robert Bădescu, Ștefan Pănoiu sau Alexandru Stan. În ultimul, Dan Șucu a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIKare mare încredere după plecarea lui Marko Dugandzic.

ADVERTISEMENT

Academia Rapidului a devenit din ce în ce mai performantă după ce, la conducerea ei, a ajuns Vasile Maftei. Invitat la SUFLET DE RAPIDIST, acesta a vorbit despre felul în care funcționează academia de la Rapid, spunând că jucătorii simt de tineri presiunea numelui pe care îl are echipa.

”Nu neapărat acum, dar în viitor este foarte greu să ajungem ca la prima echipă să fie formată din jucători crescuți de academie. Cu siguranță, lucrăm la acest lucru. Încercăm să transmitem și să ajutăm acești copii, să îi creștem în spiritul Rapidului, pentru că e important ca atunci când ei vor face pasul, câți vor face, unul, doi trei, eu vreau să ajungă câți mai mulți…

ADVERTISEMENT

Cu siguranță dacă vor avea valoare, vor ajunge să joacă pentru prima echipă. Ei încep încet să înțeleagă ce înseamnă Rapid. Sunt de doi ani de zile pe postul de director al academiei. Când am venit, acum doi ani, lucrurile nu erau așa cum trebuie.

Am luat totul de la 0, am încercat să aducem mulți jucători, să avem o selecție continuă. Vrem să avem cei mai buni jucători în academie. Le transmite că trebuie să joace, trebuie să simtă presiunea Rapidului.

ADVERTISEMENT

Nu e ușor să joace la Rapid. Sunt mulți jucători care nu au făcut performanță la Rapid, cu toate că erau cu nume la nivelul primei divizii. Ne dorim ca acești jucători să nu aibă probleme atunci când vor face pasul către prima echipă, să nu știe ce înseamnă Giuleștiul.

Sunt multe aspecte la care trebuie să lucrăm din punct de vedere mental. Avem antrenori care au fost jucători ai clubului, antrenori tineri care sunt la curent cu tot ce se lucrează la nivel de copii și juniori.

ADVERTISEMENT

Este foarte important ce le transmit și antrenorii care știu ce înseamnă să joci pentru Rapid. Ei trebuie să simtă, ei trebuie să simtă și, ușor-ușor, la meciurile pe care le avem la elită, deja se simte presiunea, toată lumea vrea să bată Rapidul.

 Nu trebuie să existe relaxare în cadrul meciului sau al antrenamentului. Orice deviere de concentrare de la antrenament va dăuna”, a spus Vasile Maftei, directorul academiei Rapidului, la SUFLET DE RAPIDIST.

SUFLET DE RAPIDIST este live pe FANATIK.RO marți, de la ora 13:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, joi, de la 10:30. Emisiunea este realizată de cu Robert Niță și Lucian Ionescu.

Vasile Maftei, despre academia Rapidului

ADVERTISEMENT
Tags: