Sport

Vasile Maftei revine la Rapid: „Sunt foarte fericit”. Alte două lovituri anunțate de club înaintea derby-ului cu FCSB

Fostul căpitan al alb-vișiniilor a acceptat oferta lui Daniel Niculae de a coordona Centrul de Juniori al Rapidului. Și nu este singura lovitură anunțată înaintea derby-ului cu FCSB.
10.08.2021 | 20:41
Vasile Maftei revine la Rapid Sunt foarte fericit Alte doua lovituri anuntate de club inaintea derbyului cu FCSB
ADVERTISEMENT

După câteva runde de negocieri, Vasile Maftei, unul dintre cei mai iubiți căpitani din istoria Rapidului, și-a dat acordul să revină „acasă”, în calitate de director tehnic al Centrului de Juniori.

Cu alte cuvinte, va avea, potrivit comunicatului oficial transmis de club, misiunea de a pregăti „viitorul fotbalului rapidist”, alături de noii săi colaboratori, Gabi Răduță – fostul șef al centrului de copii și juniori de la Dinamo – și Octavian Chihaia, care a făcut parte din staff-ul lui Bogdan Andone la Astra Giurgiu și FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

Toate cele trei mutări vin cu doar câteva zile înaintea primului derby al alb-vișiniilor de la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. La partida cu FCSB – programată duminică, 15 august, la ora 21:30, pe Arena Națională din Capitală – sunt așteptați cel puțin 30.000 de suporteri.

Vasile Maftei s-a întors la Rapid. Se va ocupa de Centrul de Juniori al clubului

Vasile Maftei, Gabriel Răduță și Octavian Chihaia vor lucra pentru viitorul fotbalului rapidist”, se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială de Facebook a Rapidului. Concret, aceștia vor ocupa următoarele funcții:

ADVERTISEMENT
  • Vasile Maftei – director tehnic la Centrul de juniori
  • Gabi Răduță – manager Centrul de juniori
  • Octavian Chihaia – antrenor Rapid U19

Prima reacție a fostului căpitan și obiectivul pe care și l-a impus

Sunt foarte fericit să revin la Rapid, un club ce mi-a oferit foarte mult, iar prin această funcție îmi doresc să le oferim tinerilor și copiilor de la Centrul de juniori ai Rapidului șansa și condițiile cele mai bune pentru a crește în spiritul alb-vișiniu.

ADVERTISEMENT

Împreună cu Gabi Răduță și cu ceilalți colegi, sperăm să descoperim următoarele legende ale Rapidului, însă mai mult de atât, să le oferim copiilor o educație bună atât pe teren, cât și în afara lui”, a declarat Vasile Maftei.

De-a lungul carierei, fostul apărător a îmbrăcat tricoul alb-vișiniu atât în perioada 2000-2009, cât și în sezonul 2017-2018, când echipa evolua în liga a patra, iar palmaresul său cuprinde un titlu de campion (2003), trei Cupe (2002, 2005 și 2006) și trei Supercupe ale României (2002, 2003 și 2007).

ADVERTISEMENT

Rapidiștii vor avea prime speciale pentru derby-ul cu FCSB

În altă ordine de idei, Victor Angelescu vrea să-i motiveze suplimentar pe elevii lui Mihai Iosif înaintea derby-ului cu FCSB, așa că pune la bătaie prime speciale pentru un succes împotriva rivalei.

Jucătorii au primă specială pentru partida cu FCSB. Nu pot să spun cât. Din punctul meu de vedere este derby. E normal să fie. Aşa cum a spus şi căpitanul nostru (n.r. Cristian Săpunaru), eu nu ştiu ca Steaua să fi retrogradat din Liga I.

Pentru mine FCSB e Steaua şi e un derby de mare tradiţie cu cei de acolo. Asta chiar dacă ei trebuie să folosească alt nume. Acolo unde sunt suporterii, din punctul meu de vedere este şi echipa.

Ştiu că şi ei vor avea suporteri la meci. E un derby important, noi nu vrem să supărăm pe nimeni. Îi respectăm şi cine e mai bun la ora meciului să câştige. Sunt trei puncte, la fel ca şi cu FC Argeş, dar este un derby”, a explicat acționarul majoritar al Rapidului.

ADVERTISEMENT