Sport

”Vassaras dă în VAR. Este o luptă internă”. Adevărul din spatele comunicatului lansat de șeful CCA

Kyros Vassaras a emis un comunicat prin care și-a cerut scuze pentru o eroare a arbitrilor.
21.10.2023 | 10:35
Vassaras da in VAR Este o lupta interna Adevarul din spatele comunicatului lansat de seful CCA
Kyros Vassaras, în război intern la CCA împotriva lui Alexandru Deaconu. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Poli Iași și Sepsi OSK, câștigat de moldoveni cu 1-0, a aduc o nouă fază scandaloasă decisă de arbitri. De această dată, golul egalizator al oaspeților a fost anulat după o fază incredibilă.

Adevărul despre comunicatul lui Vassaras

Linia de offside trasată de VAR a trecut printre picioarele unui jucător. Vassaras a ieșit cu un comunicat prin care recunoaște greșeala, dar se pare că președintele CCA avea un alt motiv să scoată acest comunicat.

ADVERTISEMENT

Constantin Zotta spune că Vassaras și Alexandru Deaconu nu se înțeleg, iar șeful CCA face orice pentru al înțepa pe managerul proiectului de implementare a VAR.

Pe Alex Deaconu l-a scos din funcția de vicepreședinte CCA, în vara anului 2022. Se speculează că ar vrea să îl scoată de tot din structuri, însă acesta este intangibil din cauza importanței poziției sale în ceea ce privește implementarea VAR.

ADVERTISEMENT

Am evitat să spun, dar până la urmă o voi face. Se pare că este o luptă internă în CCA, între Vassaras și cel care este coordonatorul VAR, adică Deaconu.

Este o luptă mare între ei. Aici, Vassaras practic dă în VAR, în cel care coordonează VAR, în arbitrii VAR. Nu am informații certe, spun ce spune gura lumii de acolo, din interior”, a afirmat Zotta la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Comunicatul lui Vassaras

Pentru prima dată de la implementarea sistemului VAR, Vassaras a recunoscut greșeala făcută de brigada de la meci, dar l-a scuzat pe centralul Chivulete, care nu a greșit deoarece s-a bazat pe informațiile primite de la VAR,

La finalul meciului Politehnica Iași – Sepsi, meci restanță din etapa 7 a Superligii, disputat joi, 19 octombrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR.

ADVERTISEMENT

Având în vedere faptul că jucătorul aflat în atac are în mod evident intenția de a juca mingea și are un duel cu adversarul pentru a intra în posesie și în baza informațiilor oferite de VAR, arbitrul meciului, chemat la monitor pentru a verifica intenția jucătorului de a juca mingea, a interpretat corect faza.

Dar, după verificarea ulterioară a procedurii, după finalul partidei, jucătorul aflat în atac s-a dovedit că se afla, la limită, în joc, cu o distanță de 10 centimetri până la penultimul apărător.

Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrului VAR și a arbitrului asistent VAR în identificarea fundașului cel mai apropiat de linia porții. Ambii oficiali de joc au fost înlocuiți de la viitoarele delegări.

Arbitrul de centru nu poate fi învinuit întrucât din camera VAR i s-a confirmat faptul că fundașul în dreptul căruia a fost trasată linia de ofsaid era cel mai apropiat de linia porții. În urma verificării CCA, acest lucru s-a dovedit a fi incorect”, a spus Vassaras, potrivit frf.ro.

ADVERTISEMENT