Sport

Vassaras, ia-le exemplul! Șeful arbitrilor din Anglia, emisiune LIVE în care explică erorile arbitrilor din Premier League

Premier League este cu un pas înaintea tuturor celorlalte campionate, iar acest lucru se vede și din faptul că șeful arbitrilor analizează în direct erorile subordonaților săi.
06.09.2023 | 12:19
Vassaras iale exemplul Seful arbitrilor din Anglia emisiune LIVE in care explica erorile arbitrilor din Premier League
Premier League este cu un pas înaintea tuturor celorlalte campionate, iar acest lucru se vede și din faptul că șeful arbitrilor analizează în direct erorile subordonaților săi. Sursă foto: thesun.com
ADVERTISEMENT

În timp ce la noi președintele CCA, Kyros Vassaras, face câte o conferință de presă la câteva luni în care mai mult ceartă jurnaliștii, în Anglia, Howard Webb explică în direct la TV cum au fost posibile anumite greșeli.

Erorile arbitrilor din Premier League, prezentate în direct

În cadrul unei emisiuni difuzată pe posturile Sky Sports și TNT Sports, șeful arbitrilor din Anglia, Howard Webb, nu a încercat să ascundă erorile făcute de cavalerii fluierului în Premier League, ci a ales să explice cum s-a ajuns la deciziile greșite.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare dezbatere a fost pe faptul că arbitrul Simon Hooper nu a acordat un penalty pentru Wolverhampton în minutele de prelungire ale partidei cu Manchester United din prima etapă, atunci când portarul Andre Onana a ieșit să repingă un balon, dar l-a lovit direct în cap pe Sasa Kalajdzic.

Discuția pe care Hooper a avut-o Michael Salisbury, arbitrul din camera VAR, a fost făcută publică, iar Howard Webb a admis faptul că cei doi au luat o decizie eronată și a ținut să le ceară scuze celor de la Wolverhampton.

ADVERTISEMENT

”Recunoaștem că este o eroare, care, desigur, a fost dezamăgitoare. Am învățat din asta, evident, și încercăm să ne asigurăm că acest tip de eroare nu se va mai întâmpla din nou. Credem că este important să ne recunoaștem erorile clare.

Acest lucru a fost clar greșit și dacă o fază asemănătoare se întâmplă săptămâna următoare, ne așteptăm să fie dată o penalizare. Deci, cred că este corect să recunoaștem erorile atunci când acestea se întâmplă, să recunoaștem că nu a fost decizia bună”, a declarat Webb, conform Sport Bible.

ADVERTISEMENT

Webb recunoaște că Manchester City a fost ajutată

Șeful arbitrilor din Anglia a recunoscut, de asemenea, că cel de-al doilea gol marcat de Manchester City în partida cu Fulham nu ar fi trebuit validat. ”Cetățenii” s-au impus cu 5-1, însă golul lui Nathan Ake de 2-1 din minutele de prelungire ale primei reprize a fost esențial.

Fundașul olandez a înscris cu o lovitură de cap de la 11 metri, însă până în momentul în care a ajuns în poartă, mingea a trecut și pe lângă Manuel Akanji, aflat într-o poziție de ofsaid și care îi bloca vederea portarului Bernd Leno.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că faza a fost îndelung analizată de arbitrul Michael Oliver și de la VAR de Tony Harrington, ”centralul” a decis să valideze golul considerând că Akanji nu a influențat faza.

”Se pare că Akanji are un impact asupra lui Bernd Leno, portarul pare să ezite. Arbitrii de pe teren au dat golul, nu au văzut acțiunea evidentă care a afectat capacitatea lui Leno de a juca mingea.

Nu au simțit că a avut un impact clar asupra capacității lui Leno de a juca mingea, dar când te uiți din nou la fază poți vedea acea ezitare a portarului care aștepta să vadă dacă mingea intră în contact cu Akanji”, a spus Howard Webb.

ADVERTISEMENT