Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Vassaras, înger și demon la CCA: “În Europa suntem OK. În campionat, delegările sunt varză”

Adrian Porumboiu a vorbit despre Kyros Vassaras. Fostul patron de la FC Vaslui este de părere că președintele CCA face o treabă mai bună în Europa, decât în campionat.
10.10.2023 | 12:07
Vassaras inger si demon la CCA In Europa suntem OK In campionat delegarile sunt varza
Adrian Porumboiu a vorbit despre Kyros Vassaras. Fostul patron de la FC Vaslui este de părere că președintele CCA face o treabă mai bună în Europa, decât în campionat.
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a vorbit în calitate de fost arbitru despre președintele CCA. Fostul patron de la FC Vaslui a explicat care este motivul pentru care Kyros Vassaras se descurcă foarte bine pe plan european, dar și de ce în România nu face lucrurile la fel de bine.

Vassaras, înger și demon la CCA: “În Europa suntem OK. În campionat, delegările sunt varză”

La FANATIK SUPERLIGA, Adrian Porumboiu a vorbit despre Kyros Vassaras. Fost arbitru, Porumboiu a putut să dea o explicație privind deciziile și lucrurile pe care le face președintele CCA. Totodată, fostul patron de la FC Vaslui susține că grecul și-a făcut mai bine treaba pe plan european, decât intern.

ADVERTISEMENT

“Nu a putut să facă nimeni ce a făcut el. Noi am mai avut acolo, pe la UEFA, la FIFA, pe regretatul Andrei Rădulescu, care l-a tras după el pe regretatul Nicolae Rainea. Deci, acolo te tragi unul după altul.

El nefiind român (n.r. Kyros Vassaras) a făcut un lucru pe care nu l-a făcut cu arbitrii greci. La nivelul la care sunt arbitrii români și ce delegări au. Ceea ce înseamnă că omul și-a făcut treaba față de arbitrii români, în competițiile internaționale.”, a declarat fostul patron de la FC Vaslui.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu: “Cu un arbitru român nu am fi avut succes”

Adrian Porumboiu a explicat, la FANATIK SUPERLIGA, importanța unui arbitru în cadrul UFEA și FIFA. Fostul patron de la FC Vaslui susține că niciun arbitru român nu ar fi avut succesul pe care îl are Kyros Vassaras. Porumboiu e explicat și motivul pentru care fostul arbitru grec își face treaba foarte bine pe plan extern.

“A mai fost Dan Petrescu (n.r. arbitru român cunoscut și ca “Fibră”), dar a stat puțin în comisia de arbitrii UEFA. E foarte important să ai acolo un reprezentant, pentru că stai la masa unde se fac delegările, se fac promovările, aprecierile arbitrilor.

ADVERTISEMENT

Este de bun augur o asemenea prezență. El a reușit treaba asta. Cu orice arbitru român care ar fi condus comisia de arbitrii, nu am fi avut același succes cum îl avem cu Vassaras. Ținând cont și de gradul de rudenie pe care îl are cu secretarul general. 

Bineînțeles că nu poți să îi dai la o parte erorile care se comit în campionat. Modul în care au fost promovați, modul în care sunt iertați, modul jalnic prin care comentează anumite faze, doar ca să îi apere pe arbitrii. Și îi apără. 

ADVERTISEMENT

Nimeni nu dă în propria pepinieră. Arbitrii sunt promovați și trebuie să îi salveze până dincolo de cer. La arbitrii, însă, există și această regulă. Dacă ar pleca de la comisie o analiză către UEFA, din partea Federației, să fiți ferm convinși că nu i-ar mai delega.”, a spus Adrian Porumboiu.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Adrian Porumboiu, despre Kyros Vassaras

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici